Eluaseme hinnad tõusevad pöörases tempos

BNS
Copy
Eluase
Eluase Foto: Martin Ahven

Eluaseme hinnaindeks kerkis kolmandas kvartalis mullusega võrreldes 8,1 protsenti ning teise kvartaliga võrreldes 2,4 protsenti. 

Möödunud aasta kolmanda kvartaliga võrreldes on korterite hinnad tõusnud 7,9 protsenti ja majade hinnad 8,8 protsenti. Tallinna korterite hinnad tõusid 8,9 protsenti, Tallinnaga külgnevates piirkondades koos Tartu ja Pärnuga 7,7 protsenti ning ülejäänud Eestis 0,6 protsenti, teatas statistikaamet.

Eelmise kvartaliga võrreldes tõusid korterite hinnad 1,8 protsenti ja majade hinnad 4,1 protsenti.

Eluaseme hinnaindeks näitab kodumajapidamiste poolt eluaseme soetamiseks tehtud tehingute ruutmeetrihindade muutust ja seda arvutatakse korterite ja majade kohta.

Omaniku kasutuses oleva eluaseme hinnaindeksi muutus oli 2019. aasta kolmandas kvartalis võrreldes eelmise aasta kolmanda kvartaliga 7,7 protsenti ja võrreldes selle aasta teise kvartaliga 1,9 protsenti.

Omaniku kasutuses oleva eluaseme hinnaindeks näitab kodumajapidamiste seisukohast uute eluasemete soetamise ning eluaseme soetaja ja kasutajana tehtavate muude kulutuste hindade muutust. Indeks koosneb neljast osast: eluaseme soetus, muud eluaseme soetusega seotud teenused, eluaseme kapitaalremont ja eluaseme kindlustus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles