TS Laevad alustas parvlaev Pireti kütusekulu jälgimist eriseadmega Blueflow

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Virtsu-Kuivastu liini teenindav parvlaev Piret.
Virtsu-Kuivastu liini teenindav parvlaev Piret. Foto: Tairo Lutter

TS Laevad paigaldas parvlaevale Piret kütusekulu jälgimise seadme, et saada reaalajas parem ülevaade iga reisi energiakulust.

TS Laevade juhatuse liikme ja peakapteni Guldar Kivro sõnul aitab innovaatiline seadeldis Blueflow kütusekulu kokku hoida ning sellega vähendada laevakütusest tulenevat mõju keskkonnale.

«Meie oodatav kütusekulu kokkuhoid on 4% laeva tarbitavast kütusest. Vähem tarbitud kütusekogus tähendab, et laevade fossiilne jalajälg ja õhku paisatud emissioonid on selle võrra väiksemad. Seeläbi hoiame puhtamana ka Läänemere ja Väinamere ehk elukeskkonna meie ümber,» selgitas Kivro.

Rootsi ettevõte Blueflow Energy Management seade mõõdab tarbitavat võimsust ja kuvab selle laevajuhile numbri ja graafikuna ekraanile. Seade kuvab infot reaalajas ning iga reis võrdleb end eelmise reisiga. Selle põhjal näeb laevajuht järgmist reisi tehes, kas ta on olnud säästlikum või kulutanud rohkem energiat – tekib iseenesega võistluse moment.

Parvlaeva Piret esimene Blueflow abil mõõdetav reis toimus 10. detsembril kapteni Ringo Koppel juhtimisel Virtsust Kuivastusse. Kui seade parvlaeval Piret toob soovitud tulemused, paigaldab TS Laevad seadme ka teistele parvlaevadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles