Konkurentsiamet: apteegiketid on libedal jääl (1)

BNS
Copy
Märt Otsa juhitav konkurentsiamet jälgib toimuvat kullipilgul.
Märt Otsa juhitav konkurentsiamet jälgib toimuvat kullipilgul. Foto: Toomas Huik / Postimees

Sotsiaalminister Tanel Kiige sõnul on apteegikettide kolmapäevane apteegireformi protestiks apteekide sulgemine äärmiselt kahetsusväärne, konkurentsiameti peadirektor Märt Otsa sõnul on apteegid libedal jääl.

Konkurentsiamet on seisukohal, et tegemist on äärmusliku meetmega. «Kindlasti on tegemist kahetsusväärse juhtumisega, konkurentsiseaduse mõistes libedal jääl kõndimisega. Kokkulepitud tegevus on igat pidi taunitav,» ütles Ots pressikonverentsil.

Otsa sõnul on vajalik pidada debatti apteegireformi üle, kuid tegemist on äärmusliku meetmega ning sellist meedet kasutada ei tohiks.

Kiik kutsub turuosalisi lähtuma oma tegevustes inimeste huvidest. «Hea tava kõikide streikide puhul on etteteatamisperiood,» märkis minister.

«Minu sügav kummardus kõigile proviisoritele, apteegiomanikele ja kõigile, kes on selle aktsiooni vastu sõna võtnud,» sõnas Kiik. «Rahva tervis pole midagi, millega mängida, mida ohtu seada.»

Samuti lisas Kiik, et proviisorite koja poolt on tulnud signaal, et nende liikmed on valmis kolmapäeval vajadusel pikemalt tööl olema.

«Pole mina näinud nii madalat viisi survestada valitsust. Väga kahetsusväärne päev,» märkis minister.

Eesti Apteekide Ühendusse (EAÜ) kuuluvad Apotheka, Benu, Euroapteek ja Südameapteek sulgesid kolmapäeval kell 14 uksed, juhtimaks tähelepanu apteegireformi negatiivsetele mõjudele. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles