Suurettevõtja: mina poleks lasknud Danskel Eestist ära minna (3)

PM Majandus
Copy
Jüri Käo sõnul on osalt rahapesuskandaalide tagajärjel Eesti panganduses kehv seis ja see avaldab kindlasti mõju ettevõtlusarengule, kui pangad ei konkureeri enam omavahel.
Jüri Käo sõnul on osalt rahapesuskandaalide tagajärjel Eesti panganduses kehv seis ja see avaldab kindlasti mõju ettevõtlusarengule, kui pangad ei konkureeri enam omavahel. Foto: Mihkel Maripuu

Ettevõtja, NG Investeeringud üks omanik Jüri Käo ütles, et Eesti panku räsinud rahapesuskandaalid on kahetised ja tema poleks suur hukkamõistja, kuna 10 aastat tagasi valitses täiesti teine olukord ja kehtisid teised regulatsioonid.

«Enne Krimmi ja Ukraina sõda vaadati raha liikumisele ida poolt teistmoodi, nüüd tõlgendatakse seda nulltolerantsiga. Ma ei viskaks panku siin kiviga,» rääkis Käo intervjuus Äripäevale.

Suurettevõtja lisas, et tema poleks lasknud rahapesuskandaalide keskmesse sattunud Danske pangal Eestist ära minna. «Kõhedust tekitav oli lugeda, kuidas finantsinspektsiooni juht rõõmuga ütles, kuidas nad Skandinaavia suurima finantsinstitutsiooni ajavad riigist välja,» leidis Käo, tunnistades, et tema peaministrina oleks kutsunud Danske ülemused kohale ja öelnud, et nüüd filiaalist loobute, investeerite siia, teete päris panga ja osalete turul.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles