Selgus, kui palju Sõõrumaa Patarei kindluse eest maksab (6)

PM Majandus
Copy
Sõõrumaa ja Patarei vangla.
Sõõrumaa ja Patarei vangla. Foto: Erakogu

Riigi Kinnisvara juhatus kinnitas eile Patarei merekindluse ostjaks Nikolai Esimene OÜ, mis on Urmas Sõõrumaale kuuluva U.S. Invest AS-i tütarettevõte. Patarei merekindluse müügihinnaks kujunes 4,601 miljonit eurot. 

Järgmiseks sammuks on müügilepingu sõlmimine ostjaga ning eeldatavalt teostub tehing jaanuaris. Sõõrumaa on öelnud, et kavatseb rajada merekindlusest kaasaegse linnakeskuse ning investeering läheb maksma 100 miljoni euro kanti.

Riigi Kinnisvara juhatuse esimees Kati Kusmin tundis heameelt, et suur töö on tehtud ning Patarei merekindluse ostja on kinnitatud. «Nii merekindlus, kui seda ümbritsev ala saab uue hingamise ning avatakse kõigile kodanikele. Riigi Kinnisvara on kindlasti toeks uuele omanikule Patarei restaureerimisel ja arendamisel,» lisas Kusmin.  

Avaliku enampakkumise alghind oli 4,5 miljonit eurot. Patarei merekindluse müümise eesmärk oli leida Patarei merekindluse alale ostja, kes on valmis ja võimeline korrastama Patarei merekindluse kui olulise mälestise ning arendama välja Tallinna linnale ja Kalamajale olulise piirkonna ja tervikkeskkonna. Patarei merekindluse ostmiseks laekus tähtajaliselt üks pakkumus, mille enampakkumise komisjon hindas kõigile tingimustele vastavaks.

Patarei merekindlus asub omanäolises ja arenevas Põhja-Tallinnas, Tallinna merepiiril. Ainulaadse arhitektuurse ja omapärase sisearhitektuurse lahendusega merekindlus on äratuntav nii maalt kui merelt. Tegemist on ajaloolise hoonekompleksiga mille ajalugu ulatub pea 200 aasta taha.

Patarei merekindlus koosneb neljast kinnistust: Kalaranna tn 28, Kalaranna tn 30, Kalaranna tn 32 ja Vesilennuki tn 2. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles