Palgatõus jõuab kinnisvarasse: Tallinna korteri hind lööb rekordeid

BNS
Copy
Uusarendus.
Uusarendus. Foto: Mihkel Maripuu

1Partner Kinnisvara juhi Martin Vahteri sõnul jõuab palgatõus kinnisvarasse ja tõmbekeskustes jätkub paratamatult korterihindade kallinemine.

Novembris maksis Tallinna korteri ruutmeeter keskmiselt 2061 eurot, mis on uus ajalooline hinnarekord.

«Kallite korterite müük on tõesti paisu tagant pääsenud. Kui aasta tagasi läksid 200 000 eurot ja kallimad korterid üpris visalt müügiks, siis praeguseks on päris paljud neist ära müüdud. Novembris maksti Tallinnas nii kalleima korteri, eramu kui krundi eest rohkem kui miljon eurot,» ütles Vahter pressiteates.

Novembris tehti Tallinnas kinnisvaraga kokku 1216 ostu-müügitehingut. Kinnisvaratehingute koguväärtus oli 154 miljonit eurot, mis on eelmise kuuga samal tasemel ja kümme protsenti enam kui mullu aasta novembris. 

Novembris müüdi Tallinnas 901 korterit, mida on 1,1 protsenti vähem kui oktoobris. Aastatagusega võrreldes tõusis korterite tehinguaktiivsus novembris 6,8 protsenti ning koguväärtus pea veerandi võrra.

Pealinna korteri ruutmeetri keskmine hind kasvas kuuga 1 protsendi 2061 euroni. Novembris müüdi kalleim korter enam kui miljoni ning soodsaim 3000 euro eest.

Novembris müüdi Tallinnas 28 hoonestatud elamumaa krunti, mis on nelja võrra enam kui varasemal kuul. Kalleim eramu müüdi 1,3 miljoni ning odavaim 7000 euro eest.

Möödunud kuul läks kaubaks 11 elamumaa krunti, mis on oktoobriga võrreldes kümne võrra vähem. Kalleim krunt maksis 1,4 miljonit ning odavaim 3000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles