Graafik ⟩ Kes ostsid enim Coop Panga aktsiaid?

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Neinar Seli.
Neinar Seli. Foto: Raul Mee, Äripäev

Coop Panga aktsiaraamatust selgub, et märkimisel olid aktiivsed endine poliitik Nikolai Stelmach, suurärimees Neinar Seli, aga ka Cleveroni kaasomanik Peep Kuld ja Astlanda ehituse omanikke Olaf Herman.

Neinar Seli, kes varem ütles, et märkis kuuekohalise arvu Coopi aktsiaid, oli eilse päeva lõpu seisuga 400 000 aktsia omanik.

Endise poliitiku Nikolai Stelmachi investeerimisfirma Indefinite Assets OÜ soetas pool miljonit aktsiat ehk ühistulisest pangast kuulub talle 0,56 protsenti.

Suuremad osalused kuuluvad mitmele tarbijateühistule.

Kuuekohalise arvu aktsiate omanikuks on veel Cleveroni omanikeringi kuuluv Peep Kuld, Astlanda ehituse nõukogu esimees Olaf Herman, aga ka näiteks Ants Vahur ja metalliärimehe Viktor Levada poeg Filipp Levada.

Coop Panga aktsia langes esimesel kauplemispäeval IPO-hinnaga võrreldes 4,8 protsenti, 1,095 eurole. Kokku sooritati panga aktsiatega 651 tehingut, käibega 592 100 eurot.

 

Samuti on aktsiaraamatust näha, et pensionifondide huvi oli Coopi vastu tõesti madal: näiteks LHV fondid märkisid enim, kokku 875 000 aktsiat. SEB elu- ja pensionikindlustusele kuulub 10 000 aktsiat, SEB Läti ja Leedu üksused soetasid vastavalt 35 400 ja ligi 266 000 aktsiat.

Andres Sonn ja Aleksandr Kostin kuulusid omanike sekka enne panga börsile minekut. Kostin on muuhulgas Tallinna Hoiu-Laenuühistu juhatuse liige ning kiirlaenukontori SMSraha kaasomanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles