Eesti automüüja liigub ühe soomlase käest teise kätte

BNS
Copy
Veho juhatuse esimees Juha Ruotsalainen oli rahul, et aastatepikkune üksteise kompamine lõpuks asja ette läks.
Veho juhatuse esimees Juha Ruotsalainen oli rahul, et aastatepikkune üksteise kompamine lõpuks asja ette läks. Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Konkurentsiamet andis teisipäeval Bassadone Automotive Nordic kontserni kuuluvale Soome Auto-Bon Oy-le loa osta Balti riikides Citroëni ja Eestis Honda sõidukite müügi ja hooldusega tegeleva Veho Eesti AS-i.

Veho Balti riikide juhataja Kenneth Nyman on varem öelnud, et müügitehing võimaldab ettevõttel keskenduda Silberauto omandamisele ja arendamisele Baltimaades ning Mercedes-Benz sõidukite esindamisele ja jaemüügile.

Poolte kokkuleppel on tehingu maksumus ja muud täiendavad detailid konfidentsiaalsed. Tehing hõlmab Citroëni impordiõiguseid Eestis, Lätis ja Leedus ning Citröeni ja Honda müügisalonge Eestis.

Omanikuvahetus ei mõjuta Citroëni ja Honda kliente ning koos äritegevusega võetakse üle ka kõik Veho Eesti töötajad.

Auto-Bon Oy on Peugeot' ja Citroëni autode maaletooja Soomes alates 2017. aastast. Eestis, Lätis ja Leedus võttis Auto-Bon Peugeot' impordiäri üle 2018. aasta suvel, kui ostis seni Taani omanduses oleva KW Bruun Eesti OÜ.

Veho on 1939. aastal rajatud automüügi ettevõte Soomes, mis tegutseb lisaks Soomele ka Rootsis ja Baltimaades. Veho äritegevus hõlmab erinevaid transpordiga seotud teenuseid ja lahendusi alates sõiduautodest kuni raskeveokiteni.

Veho Eesti loodi 1992. aastal. Ettevõte impordib Citroëni sõiduautosid ja tarbesõidukeid Eestisse, Lätisse ja Leetu. Lisaks tegeleb ettevõte Honda jaemüügiga Tallinnas. Veho Eesti käive ulatus möödunud aastal 74 miljoni euroni, ettevõttes töötab 121 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles