BLRT saadab Anastassia Kovalenkole kohtutäituri kaela (1)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Sotsiaaldemokraatliku erakonna valimispidu restoranis Platz. Pildil Anastassia Kovalenko.
Sotsiaaldemokraatliku erakonna valimispidu restoranis Platz. Pildil Anastassia Kovalenko. Foto: Mihkel Maripuu

Tööstuskontsern ja Eesti üks suuremaid ettevõtteid BLRT Grupp saadab Anastassia Kovalenkole kaela kohtutäituri, kuna viimane keeldub ümber lükkama meedias esitatud valeväiteid. Kovalenko ütleb, et on oma kohuse täitnud. 

Tallinna ringkonnakohus otsustas tänavu 3. oktoobril, et Kovalenko peab ümber lükkama Äripäeva erinevates eesti- ja venekeelsetes väljaannetes ning Tartu Ülikooli magistritöös esitatud väited BLRT Grupi kohta.

Nimelt ütles Kovalenko Äripäevas ja lõputöös, et BLRT 2012. aasta majandusaasta aruanne oleks justkui ebakorrektne ja kehtetu. See tööstuskontsernile ei meeldinud ning algas pikk ja keeruline kohtutee.

Ehkki kohus andis oktoobris Kovalenkole oma väidete ümberlükkamiseks kuu aega, pole naine seda BLRT sõnul endiselt teinud. «Samuti ei ole Anastassia Kovalenko vastanud BLRT Grupi korduvatele palvetele kohtuotsuse täitmata jätmisega seonduvat selgitada,» teatas firma.

BLRT esindaja lisas, et Kovalenko on Tallinna linnavolikogu liige ja oma fraktsiooni aseesimees, mistõttu ei sobi kohtuotsuse teadlik eiramine kokku rahvasaadiku staatusega ega tugevda tema ühiskondlikku autoriteeti.

«Kuna Kovalenko keeldub oma vigu parandamast ning kohtuotsuse vabatahtlikust täitmisest, ei jää BLRT Grupil muud üle, kui alustada täitemenetlust tema kui võlgniku suhtes,» ütles firma esindaja. See tähendab, et esialgu pakub kohtutäitur talle võimalust täita kohtuotsust vabatahtlikult. Kui Kovalenko keeldub, määrab kohtutäitur talle trahvi ja teeb seda seni, kuni kohtuotsus saab täidetud.

Kovalenko: magistritöö on kustutatud

Kovalenko ütles Postimehele saadetud kirjas, et ta on väited Äripäeva paberväljaandes ümber lükanud tänavu 4. detsembril ja sellest ka tööstusfirmale teada andnud, mistõttu jääb talle BLRT käik arusaamatuks. 

«Samuti olen BLRTle teada antud, et Delovõje Vedomosti paberväljaandes Drive pole võimalik väiteid ümber lükata, kuivõrd käesolev väljaanne enam ei ilmu. Samuti pole väiteid võimalik ümber lükata magistritöös, kuivõrd see on eemaldatud Tartu Ülikooli andmebaasist,» selgitas Kovalenko. 

Anastassia, kes on BLRT väikeomaniku Valeri Kovalenko tütar, kirjutas magistritöö teemal «Vähemusaktsionäride investorkaitse parandamise võimalused Eestis», kus ta käsitles BLRT enamus- ja väikeaktsionäride vahelist hõõrdumist. Samal teemal andis ta intervjuu ka Äripäeva eestikeelses raadiosaates «Delovõje ljudi».

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles