Huawei kaebas USA kohtusse

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Huawei 5G võrgu reklaam.
Huawei 5G võrgu reklaam. Foto: Aly Song/Reuters/Scanpix

Hiina telekomigigant Huawei esitas kohtule juba teise kaebuse USA ametivõimude suhtes, süüdistades neid alusetutes väidetes, nagu kujutaks ettevõte riigile julgeolekuohtu.

Hagi aluseks on USA riikliku kommunikatsioonikomisjoni otsus lülitada Huawei välja 8,5 miljardi dollari suuruse eelarvega fondist, millega toetatakse maapiirkondi mobiilsidetehnoloogia hankimisel, kirjutab BBC.

Huawei leiab jätkuvalt, et tema nimetamine julgeolekuohuks ei tugine mitte ühelegi tõendile. «USA valitsus pole kunagi esitanud tõendusmaterjali, mis näitaks, et Huawei on riikliku julgeoleku oht. Seda seetõttu, et neid tõendeid pole olemas,» ütles ettevõtte peajurist Song Liuping täna Shenzhenis peetud pressikonverentsil.

Mais kaebas Huawei USA kohtusse seetõttu, et Donald Trumpi valitsus lülitas ettevõtte musta nimekirja, mille liikmetega pole USA ettevõtetel ja asutustel õigust tehinguid teha.

USA on otse ja NATO kaudu mõjutamas oma partnereid mitte ostma Huawei tooteid 5G-võrkude rajamisel. Eesti on samuti otsustanud, et vastavate hangete tegemisel kaalutakse tehnoloogiliste tegurite kõrval ka poliitilisi argumente.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles