Arvustus ⟩ Neile, kel on alati kiire: OnePlus 7T Pro McLaren

Toomas Verrev
, brändinguekspert
Copy
OnePlus 7T Pro McLaren
OnePlus 7T Pro McLaren Foto: Kuvatõmmis

Iga päev tuleb turule üha uusi telefone. Ühesuguseid musti klotse, mis üllatavad ebameeldivalt vaid uute hinnarekorditega. Sellist, mis tekitaks tõelise vau-efekti, kohtab nende seas üliharva.

OnePlus on tootja, kes on suutnud igavate mustade klotside vahele veidi vaheldust tuua. Nende esimene mudel OnePlus One tekitas väikese tormi veeklaasis, sest see oli esimene tõeline väljakutse suurtele tegijatele uue tootja poolt - tõeline flagship killer mõistliku raha eest.

Tollal muutis OnePlusi ihaldusväärseks ka fakt, et seda pidi ette tellima ning selleks pidid sa elama õiges riigis. Näiteks Eesti ega ka riik, kus tollal elasin, selleks ei kvalifitseerunud. Techide ühel suurimal inside-üritusel WebSummitil sattusin kord juhuslikult vestlema ühe OnePlusi asutajaga, kes oli igati tore rootsi juurtega noormees – kuid vaatamata isegi sellele kontaktile jäi mulle selle tootja teine mudel endiselt kättesaamatuks. Kuigi jah, täitsa äge oleks olnud OnePlusi tollal omada.

Tänaseks on OnePlus kõigile kättesaadav. Isegi sellises kauges maanurgas nagu Eesti. Kuna defitsiitsuse aspekti enam ei ole, ei paista OnePlus ka kuidagi erilisemalt teiste tootjate seast välja. Loogiline on aga see, et kui tahad midagi müüa, siis pead välja paistma.

Et eristuda, käib OnePlus oma uue tippmudeliga 7T Pro McLaren mõneti klassikalist rada. Kui telefon ise mäekõrguselt silma ei paista – ehk teeb pigem evolutsiooni kui revolutsiooni –, tasub lüüa käed mõne lihtsurelikule kättesaamatu autobrändiga, et nii enda erilisust rõhutada. Seda on tehtud ennegi, ning alati on selleks mõni ogaralt kallis autobränd nagu näiteks Lambroghini, Ferrari või Hummer. Dacia või Moskvitši telefoniga uhkeldamine vajaks ju oluliselt erilisemat ajuehitust.

McLaren on erimudeliks hea valik. Kindlasti ei ole see kõige tuntum automark, kuid kindlasti on see tavainimesele kättesaamatu bränd. Ehk kui oled kõva autofänn ja unistad McLarenist, siis see auto sulle unistuseks ka jääb, kuid One Plus McLaren telefoni võid endale lubada küll. Kõigile teistele aga, kes on lihtsalt kuulnud kusagilt, et McLaren on väga vinge ja kiire auto, ütleb see, et OnePlus 7T Pro McLaren on ka väga kiire ja vinge telefon. 

Allahindlust ei ole selle telefoni puhul millelegi tehtud. OnePlus'ile omaselt punase-valge karbi asemel on see lähtuvalt McLareni brändist oranži-mustavärviline, millel ilutseb mõlema ettevõtte logo. See tekitab soliidse ja elitaarse esmamulje. Karpi avades tunned kohe, et saad midagi head. Väikese boonusena leiad karbist ka toitekaabli, mis ei ole punane, nagu OnePlusil tavaliselt, vaid nagu ka karp – kollakas-oranžikas.

Kangelaseks on aga loomulikult telefon ise. Tavalisest OnePlus 7T Pro McLarenist eristab seda tagumise külje läikiv disain, millele on koos McLareni disaineritega loodud kaht brändi ühendav muster. Kätte võttes on see 6,67-tolline telefon mõnusalt raske. Kuid ka libe, nii et pidevalt tekib kartus, et see pudeneb käest põrandale. 

Tavaliselt on ka oluliselt tavalisematel telefonidel kaasas vähemalt üks ümbris. Sellepärast oli veidi üllatav, et siinses pakendis seda ei olnud. Siiski pidi päris mitu päeva uurima, et pakendist leida veel eraldi «korrus», kus peitis end ka telefoni kate. See tegi küll riistapuu oluliselt kobakamaks, kuid telefon püsis ka kindlamini käes. 

Ühelt poolt ei näe tänu sellele kattele kõrvalseisjad enam McLareni mustrit telefoni tagaküljel. Teisalt on aga see nahast ja fiibrist kate tehtud nii, et telefoni käes hoides tunneksid enda käes samu materjale kui McLarenit roolides – mõeldud on ka pisemate detailide peale!

Lisaks välimusele on telefonil ka sisu. Nagu McLaren on üks kiiremaid autosid, on tegemist ka ühe kiireima telefoniga. RAMi on telefonil 12 gigabaiti, mis on oluliselt rohkem kui teistel. See ei avaldu küll telefoni esimest korda sisse lülitades – võtab ikka üksjagu aega, enne kui telefon end avab –, kuid eks sel ole oma osa ka McLareni animatsioonil, mis ekraanil jookseb.

Telefoni seadistamine on lihtne. Kui see tehtud ja esimesed igapäevased äpid installitud, hakkab kohe silma, et tegemist on väga kiire telefoniga. Kõik, mida vaja teha, saab teha kiirelt, äpid avanevad veatult ning kõik värvid on ekraanil eredad. Lisaks on telefonil väga hea heli nii helistades kui ka laialt ekraanilt videosid vaadates.

Veidi harjumatu on ekraan, mis kaardub üle ääre. Veidi arusaamatuks jääb, mis on selle mõte. Äärmised äpi ikoonid jäävad kuidagi liiga serva lähedale. Kuid kui seda on tehtud sellepärast, et Samsungil on ka sellise ekraaniga telefon, siis see kõlbab argumendiks küll.

Kui veidi norida, siis üks asi, mis on olnud OnePlusile omane, on nende kirjatüüp. Sellel telefonil on aga kasutatud pigem McLarenile omast fonti. Ning isegi kui minna seadete menüüsse, kus on üheks suvandivalikuks ka kirjatüüp, saab vahetada nii avakuva kella kuju kui tausta värvi, aga kirjatüüp jääb ikka endiseks. Võibolla oleks pidanud nikerdama kauem või googeldama, kuid vähemalt siinkirjutaja sellega hakkama ei saanud. Aga samas võib seda seletada ka lihtsalt enda rumalusega.

Lisaks ekraanile ja äppidele on oluline ka telefoni kaamera. Täna, kus käib erinevate tootjate võistlus selle nimel, mitu kaamerat on telefoni küljes, paistab OnePlus 7T McLaren silma klassikalise lahenduse poolest – tagaküljel on «kõigest» kolm kaamerat. Nende spetsifikatsioonide mõistmiseks peab olema fotograafiaga rohkem sina peal. Tavaliselt räägitakse megapikslitest, kuid see ei olegi peamine. Oluline, et tarkvara suudaks objektiividest tulnud pilte töödelda, ning seda teeb see telefon suurepäraselt. Telefoni kaameral on ka öise maastiku režiim, millega pildistamine võtab küll veidi rohkem aega, kuid teeb liikumatutest objektidest ägedaid pilte ka pimedas.

Veidi üllatuslik on, et telefonil ei ole ees selfikaamerat. Selle põhjuseks on suur ekraan, mis ulatub põhimõtteliselt telefoni äärest ääreni. Selfide tegemiseks on leitud aga nutikas lahendus – kaamera sõidab enekate tegemiseks vaikse mootorisurina saatel välja ekraani tagant. Ei ole kindel, kas peale paari mahakukkumist see kaamera endiselt seda teha tahab, kuid kindlasti on selfide kvaliteet tugevalt üle keskmise.

Arvestades, et OnePlusi brändilubadus on toota väga häid telefone hea hinnaga on vähemalt pool sellest tõsi – OnePlus 7T Pro McLaren on väga hea telefon. Kindlasti on ta ka odavam kui konkurentide samade spetsifikatsioonidega nutividn, kuid kas selle pea 800 eurone hind on hea hind või mitte, jätku igaüks oma finantsvõimekuse otsustada. Eriti arvestades, et tegemist on siiski vaid telefoniga, olgu tal pealegi edev ümbris, vinge specs või ükskõik kui vinge brändinimi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles