Sandor Liive virtuaalne elektrijaam kaasas raha ja läheb välisturgudele (4)

BNS
Copy
Sandor Liive
Sandor Liive Foto: Jaanus Lensment

Sandor Liive ja Konrad Hanschmidti asutatud virtuaalse elektrijaama ettevõte Gridio 2.0 OÜ kaasas investoritelt kapitali ja plaanib laieneda välisturgudele.

Gridio 2.0 kaasas kapitali Eesti investeerimisfirmadelt Sunly, United Angels VC ja Hausers Grupp ning Singapuris põhinevalt Decacorn Capitalilt. Hanschmidti sõnul kasutab Gridio uut kapitali, et oma tehnoloogiat edasi arendada ja esimese välisturuna liikuda Soome turule, tähistades sellega uut etappi oma plaanides aidata maailmal üle minna süsinikuvabale elektrisüsteemile, teatas idufirma.

«Kui elektriturul on võimsusest puudu, näiteks tuulepargid on vähese tuule tõttu seiskunud, vähendab Gridio märkamatult mõneks sekundiks või minutiks koduste elektriseadmete, esialgu boilerite ja elektrikütte tarbimist. See aitab ära hoida voolukatkestusi, ning kodutarbijad saavad oma paindlikkuse eest tänu Gridio teenusele lisatulu,» märkis ettevõte.

Gridio sõnul on nad juba sihikule võtmas ka järgmise põlvkonna elektriseadmeid nagu kodused elektriauto laadijaid ning targad õhkpumbad, et neid oma platvormiga ühendada ja kasvavasse ökosüsteemi integreerida.

Järgmise aasta alguses hakkab ettevõte Soomes oma pilveplatvormi kaudu koduseid elektriseadmeid kombineerima virtuaalseteks elektrijaamadeks. «Nende virtuaaljaamade kaudu on Gridiol võimekus võrgu tasakaalustamisele kaasa aidata – olles süsteemile toeks nagu tavalised elektrijaamad, kuid tehes seda kiiremini, targemini ja ilma CO2 heitmeteta,» teatas idufirma.

Gridio esialgne sihtturg on elektrisageduse reguleerimine, mida haldab kohalik võrguoperaator Fingrid. Eestis ootab Gridio selle turu avanemist aastaks 2025, kui toimub Vene võrgust desünkroniseerimine.

Gridio 2.0 OÜ on 2018. aastal asutatud ettevõte, mille juhatusse kuuluvad krediidiinfo andmeil Sandor Liive, Konrad Hanschmidt ja Toomas Talts. Tegelikud kasusaajad on 36,92 protsendiga Hanschmidt ja 30,77 protsendiga Liive.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles