Välismaalased: Tallinn on mõnusam kui Skandinaavia (11)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Olgugi, et üldiselt ollakse eluga Tallinnas rahul, on tallinlased välismaalaste arvates ebasõbalikud.
Olgugi, et üldiselt ollakse eluga Tallinnas rahul, on tallinlased välismaalaste arvates ebasõbalikud. Foto: Sander Ilvest

Nii üllatav kui see ka ei tundu, edestab Tallinn Skandinaavia pealinnadest ülekaalukalt nii Helsingit, Stockholmi, Kopenhaagenit kui ka Oslot linnana, kus välismaalastel on hea elada, töötada lapsi kasvatada ja eluaset hankida.

Maailma 82 linna seas on Tallinn paremuselt 24. kohal, edestades lisaks teistele põhjamaade pealinnadele muuhulgas Saksamaa linnu Frankfurti (49. koht) ja Münchenit (51. koht).

Välismaalasesõbralikke linnu paneb edetabelisse Saksamaal baseeruv välisriikides elavate inimeste võrgustik InterNations, mis hõlmab 3,5 miljonit inimest. InterNations korraldab oma liikmete hulgas iga aasta küsitluse. Tänavu vastas küsimustele 20 000 inimest 82st maailma linnast ja neil tuli hinnata 25 tegurit, mis kombineeriti mitmesugustesse gruppidesse. Lõpptulemuse saamiseks hinnati linnade kvaliteeti neljas kategoorias: linnaelu kvaliteet, elamaasumise lihtsus ja töötamine ning elamispinna soetamine ja finantseerimine.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles