Investoreid üllatas Coopi kesine tulemus (1)

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Kristi Saare.
Kristi Saare. Foto: Erakogu

Investoritele tuli üllatatuseks Coop Panga aktsiaemissiooni tulemus, mille käigus märgiti 71 protsenti algselt planeeritud maksimaalsest IPO mahust. Kauplemise avakuul investorid aktsiahinna tõusu ette ei näe.

Kui algselt soovis Coop Pank IPO käigus kaasata oma kasvustrateegia toetuseks 37 miljonit eurot lisakapitali ja emiteerida selleks kuni 32,2 miljonit uut aktsiat, siis reaalsuses emiteeriti 27 miljonit uut aktsiat ning omakapital suurenes 31 miljoni euro võrra. Aktsia hinnaks kujunes 1,15 eurot ehk pakkumise alampiir.

Investor Kristi Saare ütles, et arusaadavalt oleks pank tahtnud, et IPO maht täituks, kuid märkijate arvu vaadates on tulemus ikkagi väga muljetavaldav. Coop Pank on ise öelnud, et probleemiks oli institutsionaalsete investorite vähene huvi, mille taga võisid olla muu hulgas rahapesuskandaalid. «Seda ei saa alahinnata, et pangandussektori kohta tuleb uudiseid ning ka Coopi puhul tõusis küsimus, et kas tuleks rahapesuskandaali uudiseid oodata. Eks see ikka mõjutab emissiooni tulemust,» ütles ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles