Viis aastat e-residentsust: programm on toonud Eestile 31 miljonit (2)

BNS
Copy
E-residentsuse programmi tegevjuht Ott Vatter.
E-residentsuse programmi tegevjuht Ott Vatter. Foto: EAS

E-residentsuse programmi tegevjuhi Ott Vatteri sõnul on praeguseks e-residentsuse programmist tulenev otsene majanduslik mõju Eestile olnud 31 miljonit eurot.

«See raha läheb meie riigile eestlaste elujärje parandamiseks. Ainuüksi eelmisel aastal laekunud tulu kataks näiteks 3161 eestlase südameoperatsiooni maksumuse,» ütles Vatter pressiteate vahendusel.

Seejuures rõhutas ta, et tegu on riikliku programmiga, mis ei edenda ainult majandust, vaid ka pehmet võimu ja julgeolekut.

E-residentsuse programm sai 1. detsembril viieaastaseks. «Väga palju on tehtud ja midagi täiesti unikaalset on käima pandud. Jätkugu meil seda hullumeelset arvamust, et ka avalikus sektoris saab start-up'i teha, arendada ja panna see lõpuks ka tulu tooma,» ütles president Kersti Kaljulaid.

Alates e-residentsuse programmi käivitamisest on praeguseks üle 62 000 e-residendi Eestisse loonud üle 10 100 ettevõtte, milles töötab ligi 1700 inimest. 

E-residentsuse programm loodi 2014. aasta lõpus eesmärgiga pakkuda välisriigi kodanikele turvalist ligipääsu Eesti riigi e-teenustele. E-residendi digi-ID-kaardi omanik saab dokumente digitaalselt allkirjastada ja logida sisse portaalidesse ja infosüsteemidesse, mis tunnistavad Eesti ID-kaarti.

E-residentsus ei anna kodakondsust, maksuresidentsust, elamisluba ja Eestisse või Euroopa Liitu sisenemise luba.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles