Graafik: Eesti pensionärid on rikaste riikide seas ühed kõige vaesemad (9)

PM Majandus
Copy
Erinevates uurimustes on näidatud, et tsütomegaloviirus on seotud kahjulike muutustega, mis toimuvad eakate immuunsüsteemis.
Erinevates uurimustes on näidatud, et tsütomegaloviirus on seotud kahjulike muutustega, mis toimuvad eakate immuunsüsteemis. Foto: Tiina Oja

Maailma kõige rikkkamaid riike ühendava Majanduskootöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) ülevaate kohaselt on Eesti pensionärid oma arenenud riikide eakaaslastega võrreldes ühed suhteliselt kõige vaesemad ning nad saavad pensionil olla lühema osa oma elust kui teistes riikides, kirjutab ERR.

Eestis on Lõuna-Korea järel OECD suuruselt teine suhtelises vaesuses elavate pensionäride osakaal, näiteks kui Lõuna-Koreas on suhtelises vaesuses elavaid üle 65-aastaseid inimesi umbes 44 protsenti, Eestis 35 protsenti, OECD riikide keskmine on aga 14 protsenti, selgub lõppeval nädalal avaldatud OECD pensioniülevaatest.

Eesti on ka nende riikide hulgas, kelle inimeste eeldatavast elueast moodustab pensionil oldud aeg kõige lühema osa ning tulevikus lüheneb veelgi. OECD riikides keskmiselt saavad praegu tööturule sisenevad inimesed prognoosi kohaselt veeta pensionil 33,6 protsenti oma elueast ja need, kes praegu pensionile siirduvad 32 protsenti. Eestis saavad nüüd tööturule sisenevad inimesed eeldatavalt pensioni nautida 25 protsenti oma elueast, praegu pensionile minevad inimesed aga märksa kauem ehk ligi 30 protsenti oma elueast.

 
Kommentaarid (9)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles