Tallinna Sadama juht: majandusel on täitsa normaalne käik sees

PM Majandus
Copy
Tallinna Sadam
Tallinna Sadam Foto: Postimees.ee

Tallinna Sadama juht Valdo Kalm ütles kolmanda kvartali majanduskasvu kommenteerides, et logistika ja merendusäri vaatest on uudis positiivne.

Kolmanda kvartali 4,2-protsendiline majanduskasv ületas tugevalt analüütikute ootusi, kes prognoosisid veel nädala keskel, et Eesti sisemajanduse kogutoodangu (SKT) kasv jääb alla 3 protsendi.

Valdo Kalm ütles, et ka logistikaäri näitas, et aeglustumist ei tule «Me näeme konteinerite ja veeremite liikumist vaadates, et pole sümptomeid, mille põhjal väita, et majanduskasv hakkaks aeglustuma ,» ütles Kalm. «Pigem näeme me mõõdukat kasvu,» lisas ta.

Küsimusele, mida näitab järgmine aasta, vastas ta, et vara öelda. «Me oleme praegu just eelarve koostamise faasis, aga suurt langustrendi näha ei ole. Majandusel on täitsa normaalne käik sees,» ütles ta.

Eesti SKT suurenes tänavu kolmandas kvartalis võrreldes eelmise aasta sama ajaga 4,2 protsenti, jooksevhindades SKT oli 7 miljardit eurot. Sesoonselt ja tööpäevade arvuga korrigeeritud SKT suurenes võrreldes eelmise kvartaliga 1 protsendi võrra. Võrreldes 2018. aasta kolmanda kvartaliga suurenes see näitaja 4,1 protsenti, teatas statistikaamet reede hommikul.

Majanduskasvu panustas seejuures teist kvartalit järjest enim info ja side tegevusala. Info ja side valdkonnale järgnesid põllumajandus, metsandus ja kalandus, kutse-, teadus- ja tehnikaalane tegevus, hulgi- ja jaekaubandus, töötlev tööstus ning veondus ja laondus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles