Ülemiste keskuse juht: neljanda kvartali müük tuleb erakordne

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Esimese Eesti KFC restorani klient oli Ülemiste keskuse juht Guido Pärnits koos tütrega.
Esimese Eesti KFC restorani klient oli Ülemiste keskuse juht Guido Pärnits koos tütrega. Foto: Mihkel Maripuu

Ülemiste keskuse juht Guido Pärnits ütles majanduskasvu kommenteerides, et kolmas kvartal oli kaubanduses tavapärane, aga aasta lõpp teeb suurepärase müügitulemuse.

Kolmanda kvartali 4,2-protsendiline majanduskasv ületas tugevalt analüütikute ootusi, kes prognoosisid veel nädala keskel, et Eesti sisemajanduse kogutoodangu (SKT) kasv jääb alla 3 protsendi.

 Pärnits ütles, et majandusnäitajad ei kajastu koheselt jaekaubanduses. «Näiteks kui oli majanduskriis ja tööstussektor kukkus, siis kaubandus vedas veel pool aastat välja. See on lõpp-raha kulutamine,» sõnas ta.

Pärnitsa sõnul olid oktoober ja november väga head kuud. «Neljanda kvartali tulemus tuleb meil tugev. Tundub, et kasv on tõesti erakordselt suur ning Ülemistel on ikka ääretult hästi läinud võrreldes eelmise aasta sama ajaga,» lisas ta. Pärnits ütles, et kasvu taga on keskuse meelelahutuse osa ja kaubanduse areng. « Samas rääkides teiste kaupluste esindajatega, olen kuulnud, et ka neil läheb väga hästi,» ütles ta.

Pärnits lisas, et praegu on inimestel raha ja palgad tõusevad, mis on jaekaubanduses oluline mootor. Näiteks kasvas keskmine brutopalk kolmandas kvartalis 8,2%, ulatudes 1397-euroni. «Keskmine palgakasv 8% on ikka ääretult suur tõus. Muidugi teine pool on see, et kaupmeeste kulud kasvad, aga kui kirvega lüüa, siis võib öelda, et kui palgad tõusevad, siis käibed tõusevad ja kauplustel on võimalik hinda tõsta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles