T1 plaanib juba ehitust: kauplused tehakse spaaks ja bowling'uks (3)

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Tallinn, 10.10.2019
T1 keskuse omanikfirma prokapitali juht Allan Remmelkoor

T1 Mall of Tallinn, Shopping center director Allan Remmelkoor.
Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp/scanpix Baltics
Tallinn, 10.10.2019 T1 keskuse omanikfirma prokapitali juht Allan Remmelkoor T1 Mall of Tallinn, Shopping center director Allan Remmelkoor. Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp/scanpix Baltics Foto: Konstantin Sednev

Kaubanduskeskuse T1 Mall of Tallinn omanikfirma Pro Kapitali juhatuse liige Allan Remmelkoor ütles, et plaanis on ehitada keskuse kolmas korrus ümber täiskasvanute meelelahutusalaks, kus oleks spaa ja bowling.

Selle aasta esimese üheksa kuuga ligi kolm miljoni eurot kahjumit teeninud T1 jaoks on olnud ava-aasta keeruline ning selle aja jooksul on keskusest lahkunud mitu kauplust ja toidukohta. Uksed on kinni pannud näiteks Mahemarket, Suva suka-sokipood, Juustukuningad, Wild Woman, NoaNoa. Toidukohtadest on uksed sulgenud Väikese Gruusia, Wingo Xprs, Fafas ja Waksal Ekspress.

Keskuse särav täht on viimase korrusel asuv meelelahutuskeskus Sky Park ning edust inspireerituna plaanib T1 panna vaba aja veetmisele veel rohkem rõhku. «Täna tegeleme sellega, et tahaksime kolmanda korruse ühe ala muuta täiskasvanutele mõeldud vabaaja veetmise piirkonnaks, kus ühe komponendina oleks sees spaa,» rääkis Remmelkoor. Ta lisas, et tervele perekonnale mõeldud suurte basseinidega spaad ehitada ei saa, sest olemasolevad struktuurid ei peaks projektile vastu, kuid väiksemaid mullivanne annab rajada küll. «Insenerid praegu vaatavad, kas see on võimalik, ning kui on, siis me tahaksime selle plaani ellu viia,» ütles Remmelkoor.

Ta lisas ka, et võimalik rentnik on küll silmapiiril, kuid rohkem praegu veel avada ei saa, sest kõik otsused sõltuvad tehnilisest poolest ehk sellest, kas ümberehitus on võimalik või mitte. 

Küsimusele, kas plaanis on lisada ka muid meelelahutusasutusi, näiteks kasiinosid, vastas Remmelkoor, et seda mitte, kuid teoreetilised läbirääkimised käivad bowling'uga. «Bowling'u suund on aktiivselt arenemas ja Eesti olemasolevad saalid on eelmise põlvkonna omad. Tänapäeval on võimalik bowling'u-saal teha visuaalselt palju atraktiivsem. Kogu projekt on aga tehniliste lahenduste taga. Peab vaatama, kas tehnilised struktuurid kannatavad,» ütles ta. 

Vaatamata sellele, et ehituse võimalikkus on veel küsimärgi all, on keskus hakanud juba poode kolmandalt korruselt välja kolima.«Oleme juba vaikselt ümberkorraldusi teinud ja tegemas,» ütles Remmelkoor. Küsimusele, mis juhtub siis, kui selgub, et konstruktsioonid ei võimalda ehitust, vastas ta, et olemas on nii variant A kui B. « Ärme veel detailidesse lasku. Aasta lõpuga peaks vastused selged olema,» ütles Remmelkoor.

Kui kõik peaks aga minema plaanipäraselt ning insenerid annavad ehitajatele rohelise tule, siis valmiks spaa realistlikult järgmise aasta teises pooles. «Sellist laadi ehitustööd kestavad pool aastat julgelt. See on väga kapitaalne ehitusprojekt,» ütles Remmelkoor, lisades, et kolmandalt korruselt allapoole enam sellise meelelahutusega ei tulda, ehk keskuse kaks esimest korrust jäävad kauplustele ja toitlustusele.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles