Lihatööstus: listeeriabakteri põhjustas temperatuur ja töötaja viga
Lisatud VTA kommentaar!

Oskari lihatööstus

FOTO: Elmo Riig

Oskari Lihatööstuse juhi Aldo Pariku sõnul pidi listeeriabakteri sattumiseks ahjufileesse esinema tootmises mitme erineva halva kokkusattumuse, antud juhul tehnilise rikke ja inimfaktori koosmõju.

Artikkel kuulatav
Minu Meedia tellijatele
Tellijale

Selveri tütarfirma Kulinaaria OÜ avastas 5. novembril juhusliku kontrolli käigus Oskari Lihatööstuse ahjufilees listeeriabakteri ning lõpetas päevapealt lihatööstusega koostöö. Lihatööstuse juht selgitas, et kui teised kuumtöödeldud singid ja vorstid valmivad programmjuhtimisega ahjus algusest lõpuni, siis ahjufilee valmistamine toimub kolmes etapis, kus maitsestamisele järgneb kuumutamine. Listeeriabakterit sisaldanud partii puhul ei olnud kuumutamine piisav, kuna etteantud temperatuur jäi saavutamata ahju temperatuurianduri rikke tõttu.

Töötaja unustas toodet uuesti kuumutada

Tagasi üles