Kalatehase sulgemine teeb kaupmeestele tuska: kala hind tõuseb (8)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Lõhe. Foto on illustratiivne.
Lõhe. Foto on illustratiivne. Foto: Urmas Luik

Eesti suurima kalatootja M.V.Wooli tehaste sulgemine põhjustab kauplustele palju peavalu, kuna tühjaks jäävad letid tuleb täita kiirkorras uue, vähemalt sama hea kalaga. Suure tõenäosusega tõusevad ka kalatoodete hinnad.

Rimi ostujuht Margus Amor ütles, et perekond Vetevoolu ettevõte oli nende väga oluline partner, kes varustas neid eelkõige suitsutatud kala ja fileeritud punase kalaga. «Kõige keerulisem ongi see, et peame neile nüüd kiirelt asenduse leidma, seda eriti olukorras, kus kohe on algamas jõulukuu, mil kala tarbimine on tipus,» selgitas ta. Väljakutse on hoida ka sama head kvaliteeti.

Amor ei keerutanud, öeldes, et kui oluline pakkuja turult kaob, suureneb nõudlus ja teised tootjad saavad hakata küsima kõrgemat hinda. «Tänaseks oleme juba saanud hinnapakkumisi teistelt hankijatelt ja võib öelda, et teatud toodete puhul on ilmselt oodata hindade tõusu,» märkis ta. Ta leidis, et kokkuvõttes kannatab kogu Eesti toiduainetööstus – toiduohutus ja usaldus käivad käsikäes ning viimase taastamise nimelt tuleb kõigil nüüd veel enam pingutada.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles