Pubiomanikud: linn ajab kliendid kasiinodesse (1)

BNS
Copy
Alkoholi tarvitamine
Alkoholi tarvitamine Foto: Shutterstock

Pubiomanikud pole rahul Tallinna kavandatava alkoholimüügi piiranguga, nende sõnul suunab see inimesed kasiinodesse ja mõjub lisaks klubidele-pubidele negatiivselt linna teenindussektorile laiemalt.

Homme tuleb Tallinna volikogus arutlusele linnavalitsuse otsus, millega on kavas lubada alkoholimüüki meelelahutusasutustes tööpäevale eelneval ööl kella kaheni ja puhkepäevale eelneval ööl kella kolmeni. Erand tehtaks kasiinodele ja hotellidele.

Alkoholi müügiaega on kavas lühendada alates 2020. aasta juunist. Korrakaitseseadusest tulenevalt ei kehtiks piirangud uusaastaööl, ööl vastu 25. veebruari ja 24. juunit.

«Mulle tundub, et linnavalitsus tegutseb selles küsimuses kiirustades ja ei ole oma otsuse eri tahke piisavalt läbi kaalunud. See otsus paistab sarnanevat riigi paari aasta taguse alkoholiaktsiisi tormakale tõstmisele, mis nüüd jälle tagasi pöörati,» ütles kesklinnas tegutsevate pubide Shamrock Irish Pub, Highlander Scottish Pub ja Fin McCools Irish Pub esindaja John Hardie pressiteates.

Hardie sõnul peaks linn arvestama sellega, et keelamine võib viia soovimatute tagajärgedeni. «Näiteks meie pubides on suur turistide, sealjuures Soome turistide osakaal ja kui nad otsustavad pärast linna uusi piiranguid oma Tallinna-reisidest loobuda, mõjutab see kindlasti negatiivselt linna teenindussektorit laiemalt, mitte ainult klubisid ja pubisid,» märkis ta.

Nimeta baari ja Route 13 üks omanikke Vallo Palvadre tõi ühe murekohana välja selle, et kui teistes meelelahutusasutustes tuleb alkoholimüük varem lõpetada, siis kasiinodele tehtaks erand, mis justkui suunaks inimesed klubist ja pubist kasiinosse.

«Teiseks – Tallinn tegutseb aktiivselt selle nimel, et linna saada erinevaid rahvusvahelisi suursündmusi, nagu kontserte, festivale ja spordivõistlusi. Paljudele sellistel suurüritustel osalejatele on oluline ka linna kvaliteetne ööelu,» märkis Palvadre.

Tema hinnangul võiks linn arvesse võtta ka Soome viimaste aastate kogemust. «Seal otsustas riik mõned aastad tagasi samuti, et restoranides, klubides ja pubides tuleb alkoholimüük varakult lõpetada, kuid eelmisel aastal muudeti see otsus tagasi ning Helsingis võib pubides õlut müüa kuni kella 4.00ni,» lisas Palvadre.

Pubiomanike hinnangul ei ole linn arvestanud asjaoluga, et kehtestatavad piirangud saaksid olema väga järsud ning hakkavad kehtima lühikese ajaperioodi jooksul. See tähendab nende sõnul ettevõtjatele ettenähtavat kahju, kuna ettevõtluses tehakse plaane ette pikemate ajaperioodide ulatuses.

«Igal juhul oleks mõistlikum alustada mistahes piirangute ja nende mõju testimist ning analüüsimist väiksemate sammudega. Kui üldse peetakse vajalikuks piiranguid kehtestada, siis võiksid esimesed sammud olla alkoholi jaemüügi piirangu osas tööpäevadel 03.00–09.00 ja nädalavahetustel 04.00–09.00,» pakkus Nimeta baari omanik omapoolset lahendust.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles