Täismahus: VTA põhjendab, miks nad eduka kalatehase kinni panid (40)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
M.V.Woolis toimus esmaspäeval pressikonverents, kus firma esindajad kinnitasid, et nemad pole midagi valesti teinud ja tehaste sulgemine on kuritegu.
M.V.Woolis toimus esmaspäeval pressikonverents, kus firma esindajad kinnitasid, et nemad pole midagi valesti teinud ja tehaste sulgemine on kuritegu. Foto: Tairo Lutter

Veterinaar- ja toiduamet (VTA) avaldas 30-leheküljelise põhjaliku ettekirjutuse, kus selgitab punkt punkti haaval, miks nad eduka perefirma M.V.Wooli kalatehased päevapealt kinni panid.

M.V.Wooli esindajad eesotsas ostujuhi ja omaniku Meelis Vetevooluga on korduvalt öelnud, et neile tuli tehase sulgemise otsus suure ebameeldiva üllatusena. VTA väidab ettekirjutuses, et see ei saanud nõnda olla, kuna nad hoiatasid kalatootjat selle eest korduvalt, kui viimane puudusi ei kõrvalda. Viimati tehti seda 11. oktoobril.

Pärast viimast hoiatust sai M.V.Wool asja tõsidusest aru ja viis oktoobri keskel tehases läbi kahepäevase puhastuskuuri. VTA tõlgendas sellist teguviisi aga tagantjärele reageerimisena, n-ö selg vastu seina käitumisena, mitte ise initsiatiivi üles näitamisena, milleks oli kalatootjal võimalus viimased pool aastat.

Kommentaarid (40)
Copy
Tagasi üles