Pruunsilla pank teenis rekordsuure kasumi

PM Majandus
Copy
Parvel Pruunsild.
Parvel Pruunsild. Foto: Illustratsioon: Andrus Peegel

Parvel Pruunsillale ja Vahur Vollile kuuluv Bigbank teenis üheksa kuuga 17,5 miljonit eurot kasumit, mis ületab eelmise aasta sama perioodi 2,5 miljoni euro võrra ja on ühtlasi firma läbi aegade suurim kasum.

Kolmanda kvartali puhaskasum moodustas sellest 5,6 miljonit eurot ning laenuportfell kasvas kvartaliga 11,3 miljoni võrra ehk 450,5 miljoni euroni, teatas Bigbank.

Bigbanki juhatuse esimees Martin Länts ütles, et headest kasvunumbritest tulenevalt on panga kapitaliseeritus kõrgel tasemel – omakapitali maht on kasvanud 11 protsendi võrra ning moodustab tänaseks 134 miljonit eurot ehk üle 25 protsendi koguvaradest.

Ta märkis, et suurimat rolli laenuportfelli kasvatamisel mängis Eesti äriüksus, kus ettevõte on märkimisväärselt kasvatanud eralaenude portfelli ning sellest tulenevalt ka turuosa panga koduturul.

Bigbank laienes hiljuti ka ettevõtluspangandusse, mis aitab neil Läntsi sõnul järgnevates kvartalites mahte suurendada. «Selles valdkonnas on Balti riikides nõudlus suur ja pakkumine väike – kõik ettevõtted tahavad konkurentsis püsimiseks kasvada, kuid laenupakkujad muutuvad aina konservatiivsemaks,» ütles Länts.

Bigbank AS on tarbimislaenudele ja tähtajalistele hoiustele keskendunud spetsiaalpank, millel on lisaks tegevusele Eestis filiaalid Soomes, Rootsis, Lätis ja Leedus ning mis pakub piiriülese teenusena oma tooteid ka Austrias, Saksamaal ja Hollandis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles