Fotod: M.V. Wool lukustas VTA-le ukse, amet kutsus politsei (12)

Copy

M.V. Wool jättis Harku tehase laojääki kontrollima läinud veterinaar- ja toiduameti (VTA) ametnikele ukse suletuks ning tehasesse saamiseks pidid ametnikud politsei kutsuma.

M.V. Wool korraldas täna kell 15 pressibriifingu ettevõtte Harku tehasesse, kuhu tahtsid peale ürituse lõppu kontrollkäigule siseneda ka veterinaar- ja toiduameti (VTA) töötajad. Ametnike eesmärk oli kontrollida tehase laoseisu, et teha kindlaks, kas ettevõte hävitas olemasoleva toodangu ning teha ka muid toiminguid. M.V. Wool lukustas aga ukse ega lasknud VTA töötajaid sisse, mispeale kutsusid ametnikud politsei. 

Alates tänasest peatas VTA ettekirjutusega M.V. Wooli tegevuse Harkus ja Vihterpalus asuvates tootmisüksustes. Amet on seisukohal, et ettevõtte tegevus haiguspuhanguid põhjustanud listeeria tüve ST1247 hävitamiseks pole olnud piisav.

Ettevõte saab alustada taastootmist juhul, kui on ametile tõendanud, et käitlemine on nõuetekohane ning konkreetne oht kõrvaldatud.

M.V. Wool ütles pressiteate vahendusel, et ettekirjutus on põhjendamatu ja ebaproportsionaalne, kuna VTA on avalikkusele kinnitanud, et tarbijateni jõudev toit on ohutu. Eestis ei ole tänavu ükski inimene haigestunud listeeriabakterist ST1247, mida on seostatud M.V. Wooliga. Lisaks on ettevõte esitanud tegevuskava, et bakter tootmisest välja juurida.

M.V. Wool on seisukohal, et ettevõtte kalatooted on alati vastanud Euroopa Liidus kehtivatele piirnormidele ning tooted on ohutud.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles