Riigikohus ei võtnud Olari Taali kaebust arutusele

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olari Taal
Olari Taal Foto: Mihkel Maripuu

Riigikohutu halduskolleegium ei võtnud arutusele Olari Taali kaebust, millega nõudis finantsjärelevalve kirjade õigusvastaseks tunnistamist, teatas finantsinspektsioon.

Mullu märtsis leidis Tallinna halduskohus, et finantsjärelevalve on rikkunud süütuse presumptsiooni oma kirjadega, milles nõudis selgitusi Taali sobivuse kohta fondivalitseja Eften Capitali nõukogu liikme kohale. Kohus leidis, et finantsjärelevalvel on õigus nõuda selgitusi, kui kahtles, kas Taal sobib Daiwa afääri pärast fondivalitseja nõukogu liikmeks.

Ringkonnakohus jagas halduskohtu arvamust.

Finantsinspektsioon saatis 24. novembri 2008 kirja Eften Capitalile ja Olari Taalile ning nõudis selgitusi, et veenduda Taali sobivuses. Olari Taal oli Hoiupanga juhatuse esimees ajal, mil leidis aset nõndanimetatud Daiwa skandaal. Olari Taali kui fondivalitseja juhtorgani liikme seaduse nõuetele vastavuse hindamiseks pidas finantsjärelevalve muuhulgas vajalikuks täpsustada nimetatud sündmuse detaile.

Taal esitas neli kuud pärast inspektsiooni kirja saamist kohtusse kaebuse, kus leidis, et finantsinspektsiooni tegevus tema suhtes ei ole olnud õiguspärane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles