Mitmel tormis kannatanud ettevõtjal pole kahjunõudeks õigust

PM Majandus
Copy
Valio Võru juustutehas. Valio Eesti AS tegevjuht Maido Solovjov.
Valio Võru juustutehas. Valio Eesti AS tegevjuht Maido Solovjov. Foto: Mihkel Maripuu

Lõuna-Eestit räsinud torm liigitub seaduse mõistes vääramatuks jõuks ja seetõttu saavad Elektrilevile kahjunõude esitada vaid need kliendid, kes olid elektrita üle 72 tunni, vahendab ERR.

Elektrilevi käiduvaldkonna juhi Andres Tõnissaare sõnul on praegu hüvitatud 16 000 eurot 48 kahjunõudele, kuid kindlasti pole see summa, mida paljud ettevõtted kannatasid, kui rääkida toiduainetööstustest ja puidutehastest.

Kahjunõue jääb esitamata ka Valio Eesti Võru tehasel, seal oli elekter ära üksnes loetud tunnid, mistõttu ei pea Valio ka mõistlikuks kahjunõuet esitada.

«Sinna lähevad suured summad. Ühtpidi on see generaatorite ostmine, teistpidi ka oma elektrisüsteemide ettevalmistamine. Igal juhul me täna tõsiselt kaalume seda, et olla tulevikus valmis sellisteks katkestusteks,» rääkis Valio Eesti tegevdirektor Maido Solovjov.

Solovjov hindas vahetult pärast tormi, et toodangu riknemise tõttu võis Valio rahaline kahju olla umbes 50 000 eurot.

«Hindame seda [rahalist kahju] praegu 40 000–50 000 euro kanti. Kateldes oli juustutera valmimisel ja see tuli sealt välja saada,» ütles Solovjov BNSile. Ta lisas, et tootmisprotsessi katkemise tõttu läks hävitamisele piima, juustupiima ja vadakut. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles