Eesti Energia vallandas usalduse kaotanud tütarfirma juhi (1)

Copy
Enefit SIA juht Janis Bethers.
Enefit SIA juht Janis Bethers. Foto: Zane Bitere/LETA

Eesti Energia vallandas Läti tütarfirma Enefit SIA juhi Janis Bethersi. Ametist vabastamise põhjuseks on usalduse kaotamine, mille on tinginud Eesti Energia sisekorraeeskirja rikkumine.

Enefit SIA ainuaktsionäri, Eesti Energia juhatuse esimehe Hando Sutteri sõnul on edasine koostöö Janis Bethersiga välistatud.

«Enefit on Lätis tuntud ja klientide poolt kõrgelt usaldatud energialahenduste pakkuja. Et väljateenitud usaldust hoida, peab ka meil endil olema laitmatu juhtimiskvaliteet. Me ei tolereeri küsitavat käitumist ja oleme seetõttu otsustanud töösuhte Janis Bethersiga lõpetada,» ütles Sutter.

Enefit SIA juhatuses jätkavad Krists Mertens ja Klavs Porikis ning juhatusega liitub Eesti Energia müügi- ja kliendioperatsioonide valdkonna juht Indrek Randveer. Juhatuse esimehe kohuseid hakkab täitma Krists Mertens kuni uue juhi leidmiseni.

Rohkem infot toimunu kohta hetkel pole Eesti Energia teatel võimalik anda, kuna täpsemad asjaolud on konfidentsiaalsed.

«Enefiti omanikul Eesti Energial ja minul olid äriarendusest ja ettevõtte juhtimisest väga erinevad arusaamad ja me ei suutnud koostöö jätkamises leppeni jõuda,» ütles Bethers BNSile.

Ta juhtis ettevõtet 11 aastat ning on uhke selle üle, et Enefit kasvas selle ajaga üheks Läti juhtivaks energiamüüjaks.

Enefit SIA käive kasvas möödunud aastal 28,6 protsenti, 59,6 miljoni euroni, kuid langes tunamullusest miljoni eurosest kasumist 2,4 miljoni euroga kahjumisse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles