Mart Helme: EKRE on Järviku selja taga ning ei soovita tal tagasi astuda (31)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Mart Helme.
Mart Helme. Foto: Mihkel Maripuu

EKRE on jätkuvalt oma ridadesse kuuluva maaeluministri Mart Järviku selja taga ning ei soovita tal kujunenud olukorrast hoolimata tagasi astuda, ütles EKRE esimees ja siseminister Mart Helme.

Mart Helme ütles «Esimeses stuudios», et tänane riigikantselei raport on toonud selgemalt esile teatud nüansse, millele ehk ei osatud varem tähelepanu pöörata. «Aga põhimõtteliselt ma ei saa küll öelda, et me oma ministri selja tagant kusagile ära kaoks,» kinnitas Helme. «Mina arvan, et maaeluminister ei astu tagasi.»

Helme sõnul on raportis antud pilt kitsam, kui on tegelikkus. 

Rääkides praegusest koalitsioonist, märkis Helme, et poliitikas ei ole armastust. «Aga me oleme pragmaatikud ja ma ütleksin nii, et isikutevahelised suhted on meil head.»

Riigisekretär Taimar Peteropi uurimiskomisjoni raportist selgub, et maaeluminister Mart Järvik ja tema nõunik on püüdnud veterinaar- ja toiduameti järelevalve läbiviimisesse sekkuda, Järvik teadis oma nõuniku huvide konfliktist juba maikuus ning osa ministri väiteid PRIA-le volituse andmata jätmise kohta on vastuolus komisjonile esitatud infoga. 

Kommentaarid (31)
Copy
Tagasi üles