Elron avab mõne nädala pärast uue liini

BNS
Copy
Elron.
Elron. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Elron sooritas edukalt esimese katsesõidu Turbasse ning alustab Tallinna–Turba liinil regulaarset rongisõitu 8. detsembrist.

«Turba ja Tallinna vahel hakkab kummaski suunas sõitma 11 rongi päevas,» ütles Elroni turundus- ja kommunikatsioonijuht Mariis Adamberg BNSile. Praegu on käimas testsõidud, et kontrollida infrastruktuuri töökindlust.

Elroni avasõit Turbasse väljub Balti jaamast 8. detsembril kell 10.04 ning rong alustab teed Turbast Tallinna kell 11.28.

Esimene rong Turbast Tallinna hakkab väljuma hommikul kell 6.20 ja viimane kell 20.32. Esimene rong Tallinnast Turbasse jõuab kohale kell 9.06 ning viimane rong Turba suunal kell 22.24.

Valitsus kiitis Turba-Riisipere raudteelõigu ehitamise heaks 2017. aasta mais täiendavate taristuinvesteeringute programmi raames. Ehituse kogumaksumuseks on kavandatud ligi 8 miljonit eurot. Projektkiirus lõigul Riisipere-Turba on 140 kilomeetrit tunnis.

Uus Riisipere-Turba raudteeliin asub Harju maakonnas Saue valla territooriumil ning pikendab Eesti Raudtee praegust läänesuunalist elektrifitseeritud raudteetaristut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles