Peo käigus müüdi maha rahvamaja põrand

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põrandalauad.
Põrandalauad. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Saaremaal 23. detsembril Salme valla jõulupidu kuulutati küll välja viimase peona rahvamajas enne remonti, aga et oksjonilt sai osta ka rahvamaja saali põranda, oli pidulistele tõeline üllatus.

Saal jagati tugipostide kohalt üheteistkümneks osaks, igaühes 24 ruutmeetrit põrandat, kaks osa oli koos uksega, kirjutab Meie Maa. «Ehitaja küsib lammutustööde eest raha, aga et kulusid vähemaks saada, tuligi mõte pakkuda põrand väikese alghinnaga oksjonile,» rääkis idee autor, vallavanem Kalmer Poopuu. Võitjad peavad jaanuarikuu lõpuks oma võidu ära viima, see tähendab ka põranda ülesvõtmist.

Esimese osa sai rahvamaja koristaja perenaise ülesannetes Marju Lepik alghinnaga 10 eurot. Sealt edasi jõudsid mehed juba kalkuleerida ja leidsid, et 32 mm paksuse põrandalaua kohta on hind väga odav.

«Ma sain 45 euro eest kaks postivahet ehk 48 ruutmeetrit lauda ja ukse pealekauba. Teen endale kuuri,» rääkis Kalju, kes tahtnuks kolmandat portsu veel, aga enne sai oksjon läbi.

Kõige kallima hinnaga, 45 euro eest, müüdi ära saali keskosa põrand. Keskmine hind tuli 20–28 eurot. Kuna maja läheb remonti, kirjutati põrandalaudade omanike nimed värviga suurelt müüdud osa seinale. Pakuti koguni välja, et müüks saali lae ka ära, aga kuna see on liialt kõrgel, ei saa igaüks oma osa ise maha võtta. Jaanuarikuus võtavad ehitajad kõigepealt lae maha ja alles siis saab põranda üles võtta.

«Me ühendasime meeldiva kasulikuga. CO2 kvoodiraha eest soojustatakse rahvamaja fassaad, uuendatakse keskküte, ventilatsioon ja elektriosa, aga saali põrand pole abikõlblik. Selle jaoks peame raha mujalt leidma,» teavitas vallavanem Poopuu.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles