SEB kaotas väärtusest üle 2 miljardi euro (3)

PM Majandus
Copy
SEB kontor Vilniuses.
SEB kontor Vilniuses. Foto: INTS KALNINS/REUTERS

SEB aktsia kukkus reedel pärast teadet võimalikust rahapesukahtlustusest 12,3 protsenti 81,36 Rootsi kroonile. Kui hommikul oli panga turuväärtus ligi 18,9 miljardit eurot, siis kauplemispäevaga langes see 2,3 miljardi euro võrra.

SEB teatas reedel, et Rootsi rahvusringhääling SVT laseb lähiajal eetrisse saate, kus räägitakse SEB võimalikust rahapesust Baltimaades.

Panga teatel võttis uuriva ajakirjanduse saade «Uppdrag granskning» pangaga ühendust ja teatas, et kajastab lähiajal arvatavat rahapesu Baltimaades, millega olevat seotud ka SEB.

«SEB hindab hindab mis tahes informatsiooni telesaates näidatakse ja võrdleb seda SEB enda analüüside ja varasemate juhtumitega. SEB sai Sveriges Televisionilt küsimusi, kuid tal ei ole programmi sisu kohta rohkem teavet,» teatas pank.

«Nagu ükski teine pank, ei saa SEB garanteerida, et seda pole kasutatud või ei kasutada rahapesuks. Pidevalt ilmneb uusi väljakutseid ja riske. SEB rahapesuvastane ennetustöö ei saa lõppeda ega teegi seda,» lisas pank.

Finantsinspektsioon teatas reedel, et teeb praegu SEB Pangas kohapealset kontrolli, mis hõlmab panga organisatsiooni ülesehitust, selles rakendavaid süsteeme ja kontrolle, mis peaksid kaasa aitama, et tuvastada rahapesu kahtlusega tehingud.

Samal ajal on Rootsi finantsjärelevalve  Finansinspektionen kontrollimas SEB Rootsi üksust.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles