Reinsalu soovitas Helmel pensionisambaga liituda (1)

BNS
Copy
Välisminister Urmas Reinsalu soovitas rahandusminister Martin Helmel teise pensionisambaga liituda.
Välisminister Urmas Reinsalu soovitas rahandusminister Martin Helmel teise pensionisambaga liituda. Foto: Mihkel Maripuu

Välisminister Urmas Reinsalu soovitas rahandusminister Martin Helmel teise pensionisambaga liituda.

Peaminister Jüri Ratas ütles neljapäeval valitsuse pressikonverentsil, et jätkab ka pärast pensionireformi rakendumist teise sambasse raha kogumist.

Nii nagu peaminister, märkis ka sotsiaalminister Tanel Kiik, et jätkab raha kogumist teise sambasse. Kiik märkis, et soovitab seda ka teistel teha.

«Pensioniks säästmine on mõistlik põhimõte. Kas seda teha läbi teise samba või ka näiteks investeerimiskonto, mis on täiendav mehhanism, sõltub inimese enda oskustest, võimalustest, teadmistest ja ajalisest ressursist investeeringute juhtimisel,» lisas sotsiaalminister.

Rahandusminister Martin Helme seevastu märkis, et pole seni teise pensionisambaga liitunud ega plaani seda ka tulevikus teha. Välisminister Urmas Reinsalu soovitas seepeale aga Helmel teise pensionisambaga liituda.

«Ma kindlasti praeguse seisuga ei ütleks, et ma võtan raha välja,» ütles Reinsalu, kuid lisas, et sambas jätkamine sõltub palju ka teise samba operaatoritest.

Valitsus kiitis neljapäeval heaks kogumispensioni teise samba muudatused, millest tulenevalt muutub raha teise pensionisambasse kogumine vabatahtlikuks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles