Pool aastat katkisena seisnud Auvere elektrijaam lükatakse tööle (3)

PM Majandus
Copy
Rahandusminister Martin Helme täna Auvere elektrijaama kontrollimas.
Rahandusminister Martin Helme täna Auvere elektrijaama kontrollimas. Foto: Rahandusministeerium

Kuna plaanitust pikemaks veninud ja maist seisva Auvere elektrijaama garantiihooldus mõjutas negatiivselt Eesti Energia kolmanda kvartali majandustulemust, soovis rahandusminister Martin Helme saada otseallikast ülevaate tööde hetkeseisust.

Eesti Energia üldkoosolekut esindav rahandusminister Martin Helme kohtus täna Auveres kontserni juhtkonna, ametiühingute ning Auvere elektrijaama ehitanud General Electricu esindajatega. Ministri hinnangul on Eestile jätkuvalt oluline säilitada energiasõltumatust tagav juhitav tootmisvõimsus.

«Kohtumisel kinnitasid peatöövõtja General Electricu esindajad, et hooldustööd on lõppenud ning elektrijaam alustab taas tööd selle nädala lõpus,» ütles minister Helme. «Auvere jaam on meie energiajulgeoleku seisukohalt oluline, sest suudab põlevkivist ja taastuvatest allikatest toota elektrit mahus, mis katab üle veerandi Eesti elektritarbimisest ja seda hoolimata sellest, kas päike paistab või tuul puhub.»

Mai keskpaigas välise soojusvaheti lekete tõttu seisatud Auvere 300-megavatise võimsusega elektrijaam on Eesti Energia kõige efektiivsem ja konkurentsivõimelisem juhitav elektrijaam, mis suudab anda aastas 2,2 teravatt-tundi elektrit võrku.

Minister kohtus ka Eesti Energia ametiühingute esindajatega ning sai ülevaate, et ettevõetud ümberkorraldused on tehtud plaanipäraselt. Kõigi lahkuvate inimeste abistamiseks teeb Eesti Energia aktiivset koostööd töötukassa ja haridusasutustega. Suuremaid koondamisi Eesti Energia juhtide kinnitusel lähitulevikus ette näha pole.

Rahandusminister külastas tänasel Ida-Virumaa väljasõidul ka Narva piiripunkti, kohtus maksu- ja tolliameti esindajatega ning tutvus tolliametnike töökorraldusega. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles