Eesti perepank sisenes Saksamaa ja Austria turule

BNS
Copy
Holm Banki tegevjuht Rauno Klettenberg
Holm Banki tegevjuht Rauno Klettenberg Foto: Holm Bank

Holm Bank sõlmis koostöölepingu Euroopa hoiuste kaasamise platvormiga Raisin ning alustas tähtajaliste hoiuste pakkumist Saksamaa ja Austria klientidele.

Holm Banki tegevjuht Rauno Klettenberg märkis pressiteate vahendusel, et pank soovis selle sammuga muuta raha kaasamist paindlikumaks ning vähendada sõltuvust üksnes Eesti turust.

«Oleme täna kohalike hoiustega piisavalt kapitaliseeritud, kuid soovime muuta oma kapitalibaasi mitmekülgsemaks ning olla kindlad, et suudame kasvavatele laenumahtudele kiirelt reageerida. Seetõttu sõlmisime lepingu hoiuseplatvormiga Raisin, mille kaudu saame kaasata väga konkurentsivõimelise hoiuseintressiga kapitali kiirelt ka Lääne-Euroopa suurtelt turgudelt,» ütles Klettenberg.

Oktoobris sai läbi Holm Banki kampaania, mille raames pakkus pank Eestis kõigile tähtajalistele hoiustele 2,5-protsendist intressimäära. Edaspidi on hoiuse intressimäärad diferentseeritud perioodide lõikes.

Holm Bank on esimene krediidiasutus Eestis, millele on tegevusloa andnud Euroopa Keskpank. Pangana on hoiused koos intressidega kliendi kohta kuni 100 000 euro ulatuses riiklikult tagatud.

Aprilli algul sai Liisi kaubamärki kasutav AS Koduliising finantsinspektsioonilt krediidiasutuse tegevusloa ning teatas uue ärinime Holm Bank kasutuselevõtmisest. Ärinime muudatus jõustus 8. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles