Õllesõprade rõõm: Pühaste tõstab poole võrra tootmismahtu

BNS
Copy
TARTU.26SEP19-
Pühaste pruulikoda
foto: LAILA KAASIK / TARTU POSTIMEES
TARTU.26SEP19- Pühaste pruulikoda foto: LAILA KAASIK / TARTU POSTIMEES Foto: Laila Kaasik

Eelmisel nädalal Fundwise'i platvormil eduka ühisrahastuskampaania lõpetanud Pühaste pruulikoda plaanib praeguse 350 000-liitrise aastase tootmismahu järgmisel aastal tõsta poole võrra 500 000 liitrini.

Lisaks tootmismahu kasvatamisele hakkab pruulikoda kaasatud rahaga oma toodangut pakkuma purgis ning täiendab sortimenti alkoholivabade jookidega. Selleks hangib firma automaatse purke pakendava villimisliini, separaator-tsentrifuugi ja alkoholivabade õllede pruulimiseks vajalikud seadmed.

Pühaste tegevjuht Üllar Kaljurand rääkis BNS-ile, et uued seadmed peaksid olema kohal ja seadistatud kevadeks. Purgid ja uued tooted tulevad tema sõnul turule loodetavasti aprillis-mais.

«Uutest toodetest täpsemalt on veel vara rääkida, kuid seadmed, mida soetame, annab meile laia võimaluse toota nii alkovabasid õllesid, limonaade, toonikuid ning teisi karastavaid jooke. Eksport tänu õlle purki pakendamisele kindlasti kasvab,» lisas Kaljurand. Pruulikoda on varem märkinud, et plaanib ekspordi osakaalu 2021. aastaks tõsta praeguselt 60 protsendilt 80 protsendini.

Esialgu pidi Pühaste ühisrahastuskampaania kestma novembri lõpuni, ent suure huvi tõttu otsustas pruulikoda kampaania sulgeda juba eelmisel nädalal. Miinimumeesmärk ehk 150 000 eurot sai täis 36 tunniga. Kampaania lõpuks märkisid 638 investorit huvi kokku 556 200 euro eest, millega sai ületatud ka esialgne maksimumeesmärk ehk 500 000 eurot.

Investorite raha toel kavatseb Pühaste laiendada eksporti eeskätt Jaapanisse, USA-sse, Lõuna-Koreasse ja Hiina. Alkoholivabade jookide tootmine avaks väikepruulija sõnul neile aga ka Malaisia, Indoneesia ning Araabia turud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles