Eesti Energia veebikaardilt elektrikatkestustest õiget infot ei saa

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrikatkestuste kaart Eesti Energia kodulehel.
Elektrikatkestuste kaart Eesti Energia kodulehel. Foto: Energia.ee

Eesti Energia kodulehel olev elektrikatkestuste kaart ei näita reaalselt elektrita olevate majapidamiste arvu vaid ainult neid rikkeid, mis on hiljuti lisandunud, selgitas jaotusvõrgu juhtimiskeskuse juht Taivo Tõnne.


«Praegu näitab koduleht sisuliselt seda, mis rikked hetkel juurde tulevad,» selgitas ta. Rikete märkimise süsteem ettevõtte kodulehel töötab nii, et kui rikkest teatatakse, siis dispetšer määrab sellele prognoosaja, mille jooksul rike oletatavasti kõrvaldatakse ning kui see prognoosaeg läbi saab, kaob rike kodulehe kaardilt automaatselt ära.

«Kuna aga rikkeid on nii palju, siis esimese prognoosi ajad lõppesid ära. Ja siis rike kaob sealt pildilt ära, kuigi tegelikult on ta rikkena üleval ja me ei ole jõudnud seda lihtsalt füüsiliselt ära teha,» selgitas Tõnne.

«Tavaolukorras see töötab ilusti, aga kui selline suur torm on, siis ta ei tööta,» möönis ta ning avaldas lootust, et täna õhtuks peaks süsteemi saama niimoodi tööle, et veebikaardilt on näha kõik kõrvaldamata rikked.

Tavaolukorras likvideeritakse rike keskeltläbi 4,5 tunniga, brigaad peab jõudma kohale kahe tunniga. «Aga kui rikkeid on rohkem, lähevad ajad pikemaks,» ütles juhtimiskeskuse juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles