Karastunud advokaat libises konflikti (1)

Harry Tuul
, BNSi ja Postimehe majandustoimetuse juht
Copy
Nii nagu eile maaeluministeeriumis, tuli Urmas Arumäel kümmekond aastat tagasi skandaali tõttu enda selja taga kinni panna ka Viimsi vallavalitsuse uks.  
Nii nagu eile maaeluministeeriumis, tuli Urmas Arumäel kümmekond aastat tagasi skandaali tõttu enda selja taga kinni panna ka Viimsi vallavalitsuse uks.  Foto: Mihkel Maripuu

Urmas Arumäe pole mingi reajurist. Tegu on elukogenud ja karastunud endise ministri ja majandusliku laostumise läbi elanud ettevõtjaga. Nii võibki pealtnäha tunduda kummaline tema libastumine huvide konflikti, aga ajalukku kiigates meenutab pigem mustrit.

Avalikkuse tähelepanu keskmesse tõusis Arumäe juba veerand sajandit tagasi. Nimelt oli ta 1994. aastal 2. juunist 8. novembrini Mart Laari esimeses valitsuses justiitsminister. Puhtjuhuslikult jäi 8. november tema viimaseks päevaks ka Jüri Ratase valitsuse juures 25 aastat hiljem.

Samasuguses skandaalis on Arumäe olnud ka varem. Seda ajal, kui ta oli Viimsi vallavanem aastatel 2005–2008. Toona IRLi kuulunud Arumäe lahkus samuti ise ametist, põhjendades seda vajadusega tagada Viimsi volikogu koalitsiooni kestmine ja hea koostöövõime. Hiljem selgus, et viimasel Arumäe poolt vallavanemana juhitud istungil otsustas Viimsi advokaadibüroolt Mägi Kraavi & Partnerid tellida miljoni krooni (64 000 euro) eest valla õigusaktide analüüsi ning vajaduse korral seadustega vastavusse viimise. Arumäe ise hakkas advokaadibüroole nõu andma. Jokk.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles