Endine Kihnu praam läks võla katteks haamri alla, kuid ostuhuvilisi polnud

Copy
Võlgade katteks korraldatud kunagise Kihnu laeva oksjon nurjus huviliste puudumise tõttu, enampakkumise alghind oli oksjonil 95 000 eurot.
Võlgade katteks korraldatud kunagise Kihnu laeva oksjon nurjus huviliste puudumise tõttu, enampakkumise alghind oli oksjonil 95 000 eurot. Foto: Karoliine Aus

Kohtutäiturite ja pankrotihaldurite oksjonikeskuses enampakkumisele pandud reisiparvlaev Light of the Sea alghinnaga 95 000 eurot ei meelitanud eile ostuhuvilisi ligi. Kui kaua varem Pärnu–Kihnu liinil Liisi nime all sõitnud ja 47 aastat tagasi Norras Rosendalis ehitatud laev Pärnus Emajõe tänava kai ääres kasutult seisab, ei oska öelda mitte keegi. 

Kohtutäitur Rannar Liitmaa sõnutsi oleneb nüüd võlanõudjast, mis hinnaga järgmine pakkumine tehakse.

Tunamullu juunis müüs AS Kihnu Veeteed 2004. aastal Norrast ostetud ja tuhandeid reisijaid Kihnu ja tagasi sõidutanud Liisi. Kohaliku laevakompanii juhataja Andres Laasma ütlust mööda korraldas toona tehingu Norra laevamaakler. Ro-ro- ehk veeremilaeva ostis ettevõte Huranium Ltd Kariibi mere saareriigist Trinidadist ja Tobagost.

Mullu suvel andis AS Pärnu Sadam Huraniumi kasvavate võlgade katteks laeva arestimiseks kohtusse. Eesmärk oli panna võla katteks sundmüüki nii alus kui sellel olev kütus. Kohus nõustus laeva arestimisega ja kütuse müügiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles