Omniva hoiatus: jõuluostud võivad välismaalt hilineda, kui kohe ei telli (1)

Magnus Altküla
, Tarbija toimetaja
Copy
Omniva logistikakeskus.
Omniva logistikakeskus. Foto: Eero Vabamägi

Omniva vahendas, et kui on soov jõulukinke välismaa e-poodidest tellida, tasuks sellega tegelema hakata viivitamatult, sest globaalselt on logistikakeskused suure koormuse all.

Omniva edastas teate, et jõulukinkide ostmist on mõistlik planeerida juba novembris, mil e-kauplustes toimuvad ka aasta suurimad allahindlused.

Esmaspäeval, 11. novembril, toimub suur Eesti e-poodide kampaaniapäev, kus veebipoed teevad 24 tunni jooksul palju ahvatlevaid pakkumisi. Samal päeval peetakse Hiinas populaarset vallaliste päeva, mille raames korraldab e-kauplemise hiiglane AliExpress aasta suurima soodusmüügi.

Black Friday ehk must reede, mis sai alguse Ameerika Ühendriikidest ning on tänaseks levinud pea kogu maailmas, leiab aset 29. novembril. USAs märgib must reede suure jõuluostlemise algust. Häid pakkumisi võib leida siis kõigist suurematest e-kauplustest (nt Amazon, eBay, ASOS, Walmart jpt).

Omniva soovitab tänavu välismaalt pakid tellida võimalikult varakult, kuna ajaloo suurimate pakimahtude tõttu on maailma logistikakeskusi ootamas ees enneolematult suur koormus. 11. november võiks olla viimane päev, mil tellida kinke rahvusvahelistest e-poodidest, et need jõuludeks kindlalt kohale jõuaksid. Mustal reedel tellitud rahvusvaheliste pakkide kohalejõudmine enne jõule pole küll võimatu, kuid kaugemalt e-poest tellides on see juba äärmiselt riskantne, täpsustas Omniva meediasuhete juht Mattias Kaiv. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles