Eesti ja Läti kavandavad ühist parvlaevaliini (1)

BNS
Copy
Mõntu sadam Sõrve poolsaarel.
Mõntu sadam Sõrve poolsaarel. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Eesti ja Läti valitsustevahelise komisjoni ühisistung leppis kolmapäeval kokku, et riikidevahelises koostöös alustatakse Saaremaa ja Kuramaa vahelise meretranspordi tarbeks õigusliku ja finantsraamistiku kavandamisega. 

«See tähendab, et mitteformaalne ekspertrühm hakkab tegema ettevalmistusi parvlaevaliini avamiseks. Kohtumisel osalenud Saaremaa vallavalitsuse esindaja kinnitas, et nende vallal on jätkuvalt huvi laevaliini loomiseks ja lähiajal on neil valmimas täpsem tegevuskava,» ütles riigihalduse minister Jaak Aab BNSile.

Seejärel on Saaremaa vallavalitsusel plaanis korraldada infopäev võimalikele operaatoritele, et tõsta nende teadlikkust liini võimalustest, sealhulgas ka turismi atraktiivsuse suurendamisest.

Ühtlasi lepiti Riias toimunud ühisistungil kokku, et riigid töötavad järgmisel aastal edasi piiriüleselt tervishoiuteenuste pakkumisega piiriregioonides, piiriülese raudteeliikluse võimaluste kaardistamisega Tallinna-Riia suunal, rekonstrueerimist vajavate prioriteetsete piiriüleste teelõikude kindlaksmääramise ja koordineerimisega, piiriüleste päästeoperatsioonide koordineerimisega.

Lisaks jätkatakse koostööd Eesti ja Läti ühise pandipakendi süsteemi väljatöötamisega Eesti-Läti piiriala tarbeks.

«Ühisistungil lepiti kokku, et need on teemad, mis lisati Eesti ja Läti valitsustevahelise komisjoni järgmise aasta päevakorda. Nende küsimustega tegelevad edasi valitsustevahelise komisjoni all tegutsevad mitteformaalsed töörühmad. Kuidas neid ühiseid päevakorda saanud teemasid õnnestub eesmärgipäraselt ellu viia, selgub järgmisel aastal,» nentis Aab.

Eesti ja Läti valitsustevahelise komisjoni ülesandeks on tõhustada riikide koostööd, piirkondade arengut ja ühiste väljakutsete lahendamist ning sealhulgas toetada vaba piiriülest tööjõu, kaupade, teenuste ja kapitali liikumist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles