Baltika juhid on salaja aktsiaid müünud

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltika juht Meelis Milder.
Baltika juht Meelis Milder. Foto: Peeter Langovits.

Baltika juhtidele kuuluv osaühing BMIG on kolmandas kvartalis müünud 20 500 rõivaste jaemüüja aktsiat, selgub ettevõtte majandusaruannetest.

Baltika kolmanda kvartali vahearuandest selgub, et ettevõtte juhtidele (Meelis Milder, Maire Milder, Boriss Loifenfeld ja Ülle Järve) kuuluv osaühingule BMIG kuulus septembri lõpu seisuga 4 750 033 ning juuni lõpu seisuga 4 770 533 Baltika aktsiat.

Finantsinspektsiooni börsiemitentidega seotud isikute tehingute register (nn insaidertehingute register) aktsiate müüki ei kajasta. Registri kohaselt müüs BMIG viimati 3500 Baltika aktsiat selle aasta 22. ja 23. märtsil.

Finantsinspektsiooni sõnul on väärtpaberituru seaduse kohaselt tehingust teavitamata jätmine väärtegu, mille toimepanemise eest on juriidilisele isikule ette nähtud rahatrahv kuni 32 000 eurot.

Kui väide vastab tõele, uurime esmalt, et ega pole tegu olnud tehnilist laadi probleemiga ja seejärel juhime sellele asjaomaste isikute tähelepanu, selgitas inspektsioon.

Meelis Milderilt ei õnnestunud kommentaari saada. Baltika teatel on Milder puhkusel. Meelis Milderile kuulub otse ja kaudselt 40,25 protsenti ning Milderite perekonnale kokku 72,55 protsenti BMIGi aktsiatest.

Viimastel aastatel on aktiivne Baltika aktsiate müüja olnud ettevõtte endine finantsjuht Ülle Järv, kes koos abikaasaga on müünud kolme viimase aasta jooksul kokku 41 550 aktsiat.

Baltika tegevjuht Meelis Milder müüs 2009. aasta novembris 4000 Baltika aktsiat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles