Uberi suurinvestor tundis huvi Bolti vastu

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Bolt.
Bolt. Foto: Bolt

Idufirmadesse kümneid miljardeid paigutanud Jaapani firma Softbank on pidanud läbirääkimisi transpordiplatvormi Bolti investeerimiseks, kinnitas ettevõtte juht Markus Villig väljaandele Sifted.

«DiDi on üks meie investoritest, seega on meil [Softbankiga] vestluseid olnud,» ütles Villig.

Bolti meediasuhete juht Karin Kase sõnul suhtleb Bolt kiiresti kasvava ettevõttena pidevalt erinevate võimalike investoritega.

«Minevikus oleme pidanud läbirääkimisi ka Softbankiga, aga hetkel ei pea. Paraku ei saa me investorläbirääkimiste sisu avalikult kommenteerida,» kinnitas Kase Postimehele.

Bolt on kaasanud investoritelt kokku 244 miljonit dollarit. Võimalik on, et poole aasta jooksul tehakse uus kaasamisring, kuid see oleneb Villigi sõnul sellest, kuidas Bolti uutel teenustel läheb. «Eeldame, et saame need turule tuua üsna kuluefektiivselt, kui näeme väga-väga suurt potentsiaali, võime tegutseda agressiivsemalt ja kaasata raha.»

Bolt on 2013. aastal asutatud transporditehnoloogiafirma, mille asutas toona 19-aastane Markus Villig. Ettevõttesse on teiste seas investeerinud Hiina sõidujagamisettevõte Didi Chuxing ning Saksamaa autotootja Daimler.

Kosilasel hiigelkahjum

Uberi ja WeWorki suurinvestor Softbank teatas täna esimesest kvartalikahjumist 14 aasta jooksul. Aprillist juuni lõpuni oli konglomeraadi kahjum 6,5 miljardit dollarit, aasta varem teeniti sama suurt kasumit.

Kahjum tulenes peamiselt sellest, et Softbank pidi tegema 10 miljardi dollari suuruse rahasüsti kontorijagamise teenust pakkuvasse WeWorki, mille väärtus kukkus kolinal pärast aktsiate esmase avaliku pakkumise (IPO) prospekti avaldamist.

Softbanki Vision Fund, mis on investeerinud Uberisse, WeWorki, Slacki ja Guardant Health'i, kandis teises kvartalis koguni 8,9 miljardi dollari suurust kahjumit. Ainuüksi WeWorki õiglane väärtus vähenes 3,4 miljardi dollari võrra.

Saudi Araabia rahastatud Vision Fund on investeerinud 88 ettevõttesse 70,7 miljardit, mille väärtus on väljumisi arvestades ettevõtte teatel nüüd 77,6 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles