Maire Milder lahkub peale 20 aastat Baltikast

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Baltika tegevdirektor Maire Milder lahkub pärast 20 aastat ametist.
Baltika tegevdirektor Maire Milder lahkub pärast 20 aastat ametist. Foto: LIIS TREIMANN / PM/EMF

Alates 1999. aastast Baltika Grupis töötanud Maire Milder kinnitas, et lahkub novembris ettevõttest. 

Küsimusele, kas ta lahkub omal soovil, vastas Milder, et ametlik vastus tuleks, et ta lahkub strateegilistel kokkulepetel. «See pole nagu õige vastus. Baltika areneb ja tal on omad vajadused vastavalt strateegiale. See kompetents, mis on minus: keskkonnaarenduse ja muude puhul, jääb aina vähemaks ja vähemaks. Seega võiks ka öelda, et ilmselt on mul aeg vaadata ringi, kas kusagil on mingi asi, millega võiksin tegelda, kus ka mina võiksin edasi areneda,» ütles ta.

Milder lisas, et peab ettevõtte uut suunda väga õigeks, kuid selle rakendumine võtab palju aega. «Ma arvan, et Baltika areneb edasi ja brändid, mis alles jäävad, arendatakse tugevateks brändideks,» ütles ta.

Ettevõtte uus juht Mae Leyrer (endine Hansen) on andnud ettevõtte varasemale juhtimisele karmi hinnangu. Näiteks nägi ta probleemidena fookuse puudumist, nõrka turundust, liiga suurt brändivalikut ja e-poe arengus täielikku mahajäämist. 

«Ma arvan, et kriitikat tagantjärele teha on üks asi. Teine asi on see, kas inimesel, kes kriitikat teeb, on olemas tervikpilt ja kas ta on aru saanud strateegilistest võimalustest. Kas varem ellu viidud strateegiliste otsuste tegemise ajal olid väliskeskkonna tingimused sarnased? Seda ei ole väga lihtne kõrvalt kommenteerida. Seda on alati lihtsam organisatsiooni seest kommenteerida,» ütles Milder.

Maire Milder on olnud Baltika Grupiga seotud alates 1999. aastast ning oli kuni 2016. aastani Baltika juhatuse liige. Alates 2010. aastast oli Milderi vastutada Baltika Grupi brändi ja jaeportfelli strateegiline arendus ja juhtimine, jaekontseptsioonide arendamine ja jaeturgude strateegiline arendamine koostöös turuorganisatsioonidega. 

Selle aasta juunis taandus Baltika juhi kohalt Maire Milderi abikaasa Meelis Milder. Milderist sai toonase õmblustootmiskoondise Baltika peadirektor 1987. aastal ning pärast erastamist 1991. aasta septembris Baltika juhatuse esimees ja tegevjuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles