Liiga odav töö viis vastse ärimehe võlakeerisesse (8)

Mari Mets
, reporter
Copy
Tartu Terminali Nõo tankla aluse platsi ehitust liivaga varustanud firma Krona Teetööd juht Tarmo Raig on pettunud, et vald kõiki asjaosalisi hanitanud firmale ehituseks üldse loa andis.
Tartu Terminali Nõo tankla aluse platsi ehitust liivaga varustanud firma Krona Teetööd juht Tarmo Raig on pettunud, et vald kõiki asjaosalisi hanitanud firmale ehituseks üldse loa andis. Foto: Margus Ansu

Suure kütusefirma omaniku vannitoa plaatijast tanklaehituse peatöövõtjaks tõusnud ehitusmees jäi kõigile võlgu ja kahetseb, et üldse ettevõtjaks hakkas.

Andres Jürgenson elas aastaid välismaal. Enda sõnul töötas Inglismaal plaatijana, aga on teinud ka üldehitust. Paari aasta eest kolis perega tagasi kodumaale, mõtles proovida koos šotlannast abikaasaga elu Eestis. Sisse seati end Tartus. Jürgenson töötas paarikümne töötajaga ehitusfirmas, õhtuti teenis oma erafirma Vinduura alt plaatimistöödega palgalisa. «Olin harjunud iga päev kell kaheksa tööle minema ja kuu lõpus tuleb palk, olin väga õnnelik. Ma pole mingi ärimees,» ütles Jürgenson Postimehele.

Temalt nüüd kümneid tuhandeid eurosid ootavate alltöövõtjatest võlausaldajate jaoks on Jürgensoni telefon juba nädalaid tumm. Postimehele helistas ta ise tagasi pärast mitut vastuseta jäänud kõnet, sõnumit ja koputust uksel. Ta rääkis, et eduka perefirma Tartu Terminali ühe omaniku kodus alanud tööotsast algas tema ettevõtjakarjäär, mis osutus senise elu kõige kohutavamaks peatükiks.

Tartu Terminali üks omanik ja juht Rauno Raudsepp nimetab toimunut kelmuseks ja mainekahjuks, millest nad on hämmingus. Jürgensoni käest tehtud tööde eest kannatamatult oma saamata jäänud raha ootavad alltöövõtjad pahandavad, et kogu kaose saanuks ära hoida Nõo vald, kes vajalike kogemuste ja spetsialistideta firmale load väljastas ning allakäigutrepil alata lasi.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles