Kiik: pensionireformis on positiivset ka neile, kes seda tervikuna ei toeta

Copy
Sotsiaalminister Tanel Kiik.
Sotsiaalminister Tanel Kiik. Foto: Mihkel Maripuu

Pensionireformis on nii plusse kui ka riskantseid kohti, mille maandamisega tuleb veel valitsusel tegeleda, ütles sotsiaalminister Tanel Kiik (Keskerakond).

Teise pensionisamba muudatuste eelnõu läks täna kooskõlastusringile, muudatuste jõustumisel muutub teine sammas vabatahtlikuks.

Tanel Kiik ise kuulub enda sõnul nende hulka, kes jätkab teise pensionisambasse kogumist. «Aktuaalse kaamera» küsimusele, kas pensionireformi tagajärjel ei teki meil aastate pärast suur hulk inimesi, kellel pole midagi kõrvale pandud, vastas Kiik, et meil on juba praegu palju eakaid, kes elavad allpool suhtelist vaesuspiiri.

«Me ei saa rääkida ainult tulevikust, vaid tuleb rääkida ka olevikust, tuleb mõelda, kuidas tänaste eakate heaolu tõsta läbi erakorralise pensionitõusu ja muude meetmete ja loomulikult mõelda ka sellele, kuidas tagada pensionisüsteemi jätkusuutlikkus,» arvas sotsiaalminister.

Ta lisas, et siin on igal inimesel kaasvastutaja roll jätkata ühel või teisel viisil kogumist, on see investeerimiskonto, pensionisammas või muu variant. Pensionireformis on tervikuna positiivseid punkte ka neile, kes seda reformi tervikuna ei toeta, märkis Kiik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles