64 000 majapidamist on jätkuvalt elektrita

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriliinide parandamine.
Elektriliinide parandamine. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ööl vastu esmaspäeva puhuma hakanud tormituulest tingitud rikked olid esmaspäeva õhtuks viinud elektri ligi 64 000 majapidamisest, kella 11 ajal oli Eesti eri paigus Eesti Energia teatel vooluta 49 300 ja kella 12 ajal 57 300 majapidamist.

Jaotusvõrgu ja partnerite rikkebrigaadid jätkavad tormist põhjustatud rikete likvideerimist, kokku on rikete kõrvaldamisse kaasatud 108 brigaadi, teatas jaotusvõrgu pressiesindaja.

Rikkebrigaadid jätkavad tööd öö läbi, homme kaasatakse veel täiendavaid partnerite brigaade. Rikete likvideerimist raskendab pehme maapind, mis muudab kohati keeruliseks rikkekohtadele sõidukitega ligipääsu. Pehme pinnase tõttu juurtelt murdunud puud on elektriliine tõsiselt kahjustanud ja seetõttu võtab liinide parandamine ja ehitamine aega.

Esmajärjekorras likvideeritakse rikkeid elutähtsatel ja ühiskondlikult olulistel objektidel, seejärel suuremat arvu majapidamisi varustavas keskpingevõrgus. Kuna tormiolukorra jätkumist lubatakse ka homseks, võib osadel väiksemat arvu majapidamisi varustavatel madalpingeliinidel võtta elektrivarustuse taastamine aega mitmeid päevi. Jaotusvõrk teeb kõik võimaliku, et taastada elektrivarustus klientidele esimesel võimalusel.

Kuna paralleelselt rikete kõrvaldamisega on pidevalt uusi rikkeid lisandunud, on elektrita majapidamiste koguarv viimastel tundidel tasapisi kasvanud, ulatudes kella 16 ligikaudu 64 000 kliendini, enim on elektrikatkestusi Viljandi-, Tartu-, Rapla- ja Lääne-Virumaal.

Et vältida telefoniliini ummistumist ja kiirendada rikete likvideerimist, palume rikketelefonil 1343 helistades pärast automaatvastaja edastatud rikkeinfo kuulamist oodata ühendust klienditeenindajaga vaid juhul, kui teile on teada täpne liinile langenud puu või murdunud masti asukoht. Palume vabandust katkestustest tingitud ebamugavuste pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles