Eestlane valiti maailma parimaks nooreks

BNS
Copy
Kaspar Korjus.
Kaspar Korjus. Foto: Petri Vuhin

JCI ehk Ettevõtlike Noorte Koja rahvusvaheline võrgustik valis enam kui 180 kandidaadi seast maailma silmapaistvamaks nooreks eestlase Kaspar Korjuse, kellele antakse TOYP tiitel järgmisel nädalal Tallinnas toimuval JCI maailmakongressil.

Kaspar Korjus on olnud e-residentsuse programmi algataja ja meeskonna juht aastatel 2014–2019. Tema revolutsiooniline vaade tehnoloogiale ja digitaalsele innovatsioonile on viinud maailma uuele mõttetasandile ning andnud Eestile uue eristuva suuna ettevõtluse arendamisel. E-residentsus võimaldab ettevõtete omanikel registreerida Euroopa Liidus asuva ettevõtte, kasutada digiallkirjastamist, tagada juurdepääsu elektroonilistele pangandus- ja makseteenustele ning muudele kõrgel tasemel digiühiskonna teenustele, elavdades Eesti majandust. Praegu on e-residendid loonud Eestis enam kui 6000 ettevõtet.

2017. ja 2018. aastal sai Kasparist maailma kõige tsiteeritum Eesti kodanik ning 2018. aastal pälvis Kaspar Hollandi kuninga, Tema Majesteet Willem-Aleksandri Oranje Nassau ordeni, millega tunnustati tema märkimisväärset panust maailmas.

Ülemaailmse TOYP-programmi raames tunnustatakse noori vanuses 18–40, kes paistavad silma oma tegevusalal märkimisväärsete tulemustega ning positiivsete muutuste algatamisega. Neid noori auhinnates tõstab programmi korraldaja au sisse sotsiaalselt vastutustundlikud liidrid, kes motiveerivad oma tegevusega ka teisi püüdlema silmapaistvate tulemuste ja ühiskondliku vastutustundlikkuse poole. Programmi laureaatide lood, mis on tulvil avastamisrõõmu, otsustavust ja leidlikkust, inspireerivad teisi noori saama tugevateks liidriteks ja looma paremat ühiskonda. Varem on eestlastest sellise tiitliga maailmas pärjatud Mart Laar.

JCI on enam kui saja-aastase ajalooga rahvusvaheline mittetulunduslik organisatsioon, kuhu kuuluvad aktiivsed ja ettevõtlikud inimesed. Tegutsedes praegu 117 maailma riigis ning ühendades enam kui 150 000 liiget, on JCI peamine ülesanne pakkuda arenguvõimalusi, mis julgustavad algatama ühiskonnas positiivseid muutusi. Sel sügisel toimub Tallinnas JCI maailmakongress, organisatsiooni aasta tippsündmus, kus on ligi 5000 osalejat viielt kontinendilt ja rohkem kui 100 riigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles