Eesti suurima reisikorraldaja emafirma kasum kukkus kolinal

BNS
Copy
Puhkus
Puhkus Foto: Inna Talan/PantherMedia / Inna Talan

Eestis Novatoursi nime all tegutseva Leedu reisikorraldaja Novaturase üheksa kuu kasum kahanes aastavõrdluses 76 protsenti, 1,3 miljonile eurole.

Leedu reisikorraldaja käive kahanes aasta esimese kolme kvartaliga 0,5 protsenti, 139,6 miljonile eurole. Kontsern teenindas aasta esimese üheksa kuuga 238 000 klienti, mida on 2 protsenti vähem kui mullu samal ajal, teatas Novaturas börsile.

Ettevõtte kolmanda kvartali käive kahanes aastaga aga 6 protsenti, 56,3 miljonile eurole, puhaskasum kahanes samal ajal 28 protsenti, 900 000 eurole.

Kolmandas kvartalis teenindas reisikorraldaja 101 000 klienti ehk 8 protsenti vähem kui mullu samal perioodil.

Eestis ja Lätis Novatoursi nime all tegutseva Novaturase aktsiad on noteeritud Varssavi ja Vilniuse börsil.

Tuntud reisifirma põgenes Eestist

Kaks nädalat tagasi tuli avalikuks, et reisikorraldaja Aurinko teeb peale talvehooaega Eestiga lõpparve ning edaspidi jätkab tegevusega vaid Soomes.

Oma kodulehel kirjutas firma, et Aurinkomatkat OY on pühendunud jätkusuutlikule tegevusele ja kasumlikkusele ning püüab pidevalt parandada tõhusust ja tootlikkust. Sellega seoses otsustas Aurinkomatkat - Suntours OY oma tegevust jätkata vaid Soomes ja Aurinko OÜ lõpetab reisikorralduse Tallinnast pärast talvehooaja lõppu.

Aurinko OÜ majandusaasta aruandest selgus, et ettevõte kukkus mullu sügavasse kahjumisse. Kui veel 2017. aastal teeniti 10,4 miljoni eurose müügitulu juures ligi 550 000 eurot kasumit, siis eelmisel aastal oli ettevõtte müügitulu 9,9 miljonit ning kahjum ligi 744 000 eurot. Ettevõttes töötas septembri lõpu seisuga 21 inimest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles