Kaljuvee: Euroopa majandust võib võrrelda Edgar Savisaarega

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembit Kaljuvee.
Lembit Kaljuvee. Foto: Peeter Langovits

Eesti majanduse järgmise aasta arengute osas võib olla kindlasti optimistlikum kui Euroopa väljavaadete osas, usub riigikogu majanduskomisjoni keskerakondlasest liige Lembit Kaljuvee.

«Euroopa majandus on maailma mastaabis nagu Edgar Savisaar Eesti poliitikas - täna küll veel tegija, kuid sisemiste vastuolude tõttu kiiresti manduv ja kõrgliigast välja kukkunud, tõsiselt enam mitteaarvestatav konkurent,» ütles Kaljuvee ERR Uudistele.

Tema sõnul jätkub Euroopas järgmise aasta esimesel poolel võlakriisi päästeoperatsioonide imiteerimine, mis viib tõsiste tagajärgedeni ning sundmuudatusteni aasta teisel poolel.

Eesti jaoks on kujunenud võtmeteguriks traditsiooniliselt transpordi ja energeetika sektorites toimuv.

«Transpordis on väga tähtsad raudtee ja sadamate arengud Venemaa positsioone ning võimalikke taotlusi arvestades, energeetika seisukohalt saab väga märgilise ja ka sisulise tähtsusega olema Eesti Energia Narva uue õlitehase plaanipärane rakendamine – kas Eestist saab õliriik?!» arutles Kaljuvee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles